SAYFALAR

30 Haziran 2022 Perşembe

SATILIK ANNE BABA

Bir gazetede bir gün şöyle bir ilan çıkar:
“Yaşlı ebeveynlerimi 10.000 Euro'ya satıyorum. Babam 91 yaşında ve bunama hastası. Annem 89 yaşında, yardımla işlerini yapabiliyor." diye ve bir de banka hesap numarası.

Bu ilan günün en önemli konusu olur ve gören insanlar günlerce konuyu tartışırlar.
Bazıları,
"Nasıl böyle bir rezalet olabilir? Anne Baba satılır mı?" der.
"Hey, neden yetkililer müdahale etmiyor?" diyenler de olur.
Bazıları da başka türlü değerlendirir ve;
'Tanrım, bu bir günah!' diyerek düşünürler.
"Gereksiz bir şey, satın almak için çok fazla para! Bu delilik." diyenler de hayli fazla.

İlan aynı zamanda anne ve babasını uzun zaman önce kaybetmiş genç bir karı koca tarafından da okunur. Bu aile ilandaki satılık yaşlı karı kocayı alıp onları anne babalarının yerine koyup bakmağa karar verirler.

Tutarı banka havalesiyle hesaba havale ederler ve satılık yaşlı çifti evlerine götürmek için verilen adresteki eve giderler.

Geldikleri adreste büyük bir malikane ve etrafında çiftlik var. Alacakları yaşlı çift te 'her halükarda bu konakta oturuyor.' diye düşünürler ve kapıyı çalarlar. Kapıyı gayet iyi halde görünen yaşlı bir adam açar ve kendilerini karşılar.

Genç çift: "İlanı veren galiba sizsiniz. Anne ve babanı almaya geldik. İstenilen parayı zaten banka hesabınıza yatırdık." derler bu adama.

Genç çifti karşılayan yaşlı adam:
"Hoş geldiniz. Bu yaşlı karı kocaya neden bu kadar çok para verdiğinizi bana açıklayabilir misiniz? Size sadece iş, sorun ve bakım dertleri olacak. Hiç bir faydaları olmayacak. Bildiğiniz halde be yaşlı çifti neden almak istiyorsunuz?" diye sorar.

Genç çift:
"Çünkü biz her ikimiz de ailemizi erken kayıp ettik. Genç yaşta onlar olmadan hayata devam ettik. Onlarsız yaşamağa bir türlü alışamadık. İki küçük çocuğumuz var ve onların büyükanne ve büyükbaba kucağına oturmasını, onlardan hikayeler dinlemesini, onlarla uyumasını ve oynamasını istiyoruz. Onları yetişkinlere saygı duyacak şekilde yetiştirmek istiyoruz…" derler.

Yaşlı adam içerdeki karısına seslenir, kadının elinde baston var ama rahatlıkla hareket ediyor ve iyi niyetli, hoş bir tebessümü belli olacak şekilde gülümsüyordu.

Yaşlı adam ve kadın el ele tuttular ve birlikte gülümserler.
"Tamam, sizinle geleceğiz, bu ilandaki ebeveynler bizleriz!" derler.

Genç çift şaşırmış bir şekilde.
"Ama nasıl olur? İlanda onları satanlar; muhtaç, düşkün, durumları da çok kötü olduğunu söylüyor" derler.

Yaşlı çift birbirine bakıp tekrar gülümserler ve kadın genç çifte şu açıklamayı yapar;
"Bugüne kadar sevgi ve anlayış içinde yaşadık, çalıştık, para kazandık, bu köşkü yaptık, çiftlikler aldık ama kader bize çocuk vermedi. Bütün sahip olduklarımızı, iyi insanlara bağışlamağa karar verdik. Onları bu şekilde bulacağımızı düşündük ve bu ilanı verdik. Şimdi biz ve mallarımız gerçekten iyi insanların ellerinde olacağı için mutluyuz." dedi. 

"Sevgi ve nezaket asla karşılıksız değildir. İnsan nasıl düşünürse ve iyi niyetle hareket ederse, mutlaka o şekilde karşılığını görür. Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder