SAYFALAR

15 Eylül 2022 Perşembe

ORGANİZASYON

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği zamanında bir Amerikalı Ajan görevli olarak Moskova'ya gider. Hususi yetiştirilmiş olan Amerikalı Ajan bir Rus vatandaşı gibi 5-10 gün Moskova da yaşadıktan sonra bir ayakkabı alması icap eder ve sorar soruşturur, bir ayakkabı mağazası yerini öğrenir. 

Mağazanın kapısına gider, bakar, az kalsın ufak dilini yutar. Hakikaten hiç bir yerde görmediği kadar büyük ve görkemli bir mağaza fakat öyle kalabalık bir alış veriş yapanlarda yok. 

Kapıdan içeri girer, bakar içerde iki kapı var. Birinin üzerinde 'YAZLIK AYAKKABILAR' diğerinin üzerinde 'KIŞLIK AYAKKABILAR' yazıyor.

Bu kışlık ayakkabılar yazan kapının kolundan tutup çevirir ve içeri girer. Ayakkabı yok. İçerde iki kapı daha var. Üzerlerinde 'BÜYÜKLER' ve 'KÜÇÜKLER' yazıyor. Büyükler kapısını açıp içeri girer. İçerde tekrar iki kapı ile karşılaşır; 'BAYANLAR' ve 'ERKEKLER' Adam erkekleri tercih edip tekrar içeri girer, yoluna devam eder. İçerde iki kapı daha; üzerlerinde 'ÇİZMELER' ve 'AYAKKABILAR' yazıyor. Adam Ayakkabılar kapısından içeri girer. İçerde 4-5 kapı daha var; üzerlerinde 'SİYAH, KIRMIZI, BEYAZ, LACİVERT' gibi renkler yazıyor. Adam siyah yazan kapıyı açar ve güya içeri girer fakat hiç bir şey yok. Daha kapı filan da yok. Yanı adam dışarı, başka bir caddeye çıkmış. 

Cadde de neler olup bittiğini düşünürken yanından geçmekte olan askeri elbiseli birini görür ve ona sorar; 

"Ayakkabı almak için ayakkabı mağazasına girdiğini fakat daha ayakkabıları göremeden ve satın almadan dükkandan dışarı çıktığını" söyler.

O asker elbiseli adam cevap verir; "Burası Komünizm Ülkesi. Burada ayakkabı satılmaz ama nasıl? Çok iyi bir organizasyon değil mi?" der.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder