SAYFALAR

13 Ocak 2013 Pazar

AYAKTA UYUTTU


1986 yılı yer Ankara. Eskiden eski otobüs terminali içinde Asayiş Şubesine bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosuna ait bir yer vardı. Burada iki üç sivil polis memurları devamlı bulunur, bir cepçilik veya hırsızlık olayları olursa acil müdahale ederlerdi. Yakaladıkları suçluları Bürolarından ekip ister ve Emniyet Müdürlüğü kendi Kısımları olan Yandol Bürosuna intikal ettirirler, burada işlemleri yapıldıktan sonra C. Savcılığına intikal ettirilirdi.

Daha ziyade şehirler arası otobüslerde vatandaşlar yolculuk yaparlarken dolandırıcılar tarafından ilaçla uyutulup veya kandırılarak bir şeyler satıp paralarını almak için, hatta gasp gibi suçlar bile işlenirdi. Bu tür suçlar çoğaldıkça, önlemek için bu tedbir alınmış, polisler orada bir büro da beklerler her zamanda terminal içinde dolaşarak görev yaparlardı. Gittikçe dolandırıcılar da işi büyütmüşler, kimsenin aklına gelmeyecek şekilde yöntemler uyguluyor, cam içecek şişelerini arkadan ince matkapla delip içine enjektör ile ilaç koyarak, açılan deliği mum ile kapattıktan sonra yanlarına alıp yolculara vererek uyuttukları bile olurdu. Yine ambalaj içerisinde ki kek, bisküvi gibi yiyeceklere enjektör ile ilaç vererek yine yolcuları uyuturlardı. Bu gibi hırsızlıkların cezası ağır olmalarına rağmen hırsızlar denemekten çekinmezlerdi.

Böyle bir olayın sabıkalı sanığı şehirler arası otobüsten inerken Terminal polisi tarafından tanınmış ve üzerinde ilaçlı bisküvilerle, hatta bir yolcudan çarptığı paralarla birlikte yakalanmış. Suçlu ilaçlı bisküvi ile birisini uyutmuş, cebinde ki paraların hepsini almış, soyulan adamın hiç bir şeyden haberi olmadığı için o hala daha şikayetçi olmamış otobüste uyuyormuş. Bu suçluyu yakalayan polisler, ekip çağırıp ekipte ki Bir komiser yardımcısı ve iki polis memuruna, uçluyu ve suçta kullandığı ilaçlı bisküvileri teslim etmişler. Soyulan adam daha bilinmiyor. O daha sonradan başka bir otobüs için bilet alırken cebinde ki paraları bulamıyor ve işi anlayıp şikayete gidiyor. Suçluyu teslim alan Ekip Emniyet Müdürlüğüne gelirken yolda suçluya bir şeyler sormuşlar.
"Bu bisküvileri nasıl ilaçladınız?" Filan gibi sorular sormuşlar.
Suçlu da; "İlaç filan yok ağabey. Hiç açılmamış ambalaj içine nasıl ilaç koyarım. Günahımı alıyorlar. Siz inanmayın." demiş ve polisleri de kandırmış, onlarda suçluya inanmışlar. Ekipte ki polislerin üçü de bu bisküvilerden yemişler. Eski Terminalden Emniyet Müdürlüğüne gelene kadar o arada otoyu kullanan polis memuru arabayı yolun sağına kadar ancak getirebilmiş ve o bisküviden yiyen polislerin üçü de orada uykuya dalmışlar. Suçlu da arabadan atladığı gibi kaçmış gitmiş.

Bu hırsızı yakalamak için Asayişe bağlı bütün polis ekipleri Altındağ'a, hırsızın mahallesine sevk edildiler. Bir ay kadar sonra hırsız yakalandı. Yakalandığı zaman yine üzerinde kese kağıdı içinde ilaçlı kabuklu fındıklar vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder