SAYFALAR

16 Mayıs 2016 Pazartesi

YAZIN İSTANBUL

Büyük şehirlerin gürültülü ortamı her zaman insanda stres yaratır. İnsanlar yazın sıcaklardan kışın soğuklardan rahatsız olurlar. Böyle bir havayı bir nebze olsun hafifletmek için insanlar yazın İstanbul'un sayfiye yerlerine akın ederler. Çevre temizliği olmadığı için her yere giderek oturmak olmaz. Ben İstanbul'u tam olarak bilmediğim halde kafama göre bir kaç yer tespit ettim. Bu yerlere ailece çoluk çocuk ile birlikte gidilip oturulabilecek yerleri seçtim. İşte İstanbul da bir hafta sonunu geçirebileceğiniz sakin yerler;

                                                        Lütfen resim üzerine tıklayınız

AĞVA İstanbul`a 100 km uzaklıkta. Kumsalı, koyları, kayalıkları ve orman ile iç içe bir yer.

ANADOLU FENERİ Anadolu Feneri de özellikle bahar ve yaz aylarında hafta sonu dinlence ve piknik keyfi için uygun yerlerden birisidir.

GARİPÇE Garipçe, Rumeli kavağı ile Rumeli Feneri`nin arasında saklanmış, balıkçılıkla geçinen küçücük bir balıkçı köyü. Hafta sonu için çok uygun yerlerden biri.

POLONEZKÖY Polenezköy, yeşilliklerin bin bir tonunun hakim olduğu doğası, kır restoranları, otelleriyle tercih edilecek yerlerden biri.

POYRAZKÖY Boğaz`dan Karadeniz`e çıkışta en güzel manzaraya sahip olan bölgelerden birinde sahip olan bir balıkçı köyü. Anadolu Feneri görülecek yerlerdendir.

RİVA Riva İstanbul`a 25 km uzaklıkta. Şehrin karmaşasından uzak, doğayla baş başa, keyifli bir yemek, yemyeşil doğanın içinde huzur dolu anlar geçirebileceğiniz bir yer.

SAPANCA İstanbul`a 100 km uzaklıkta olan bir diğer doğa harikası ise Sapanca Gölü.

ŞİLE Şile doğru zamanda gidildiğinde insana keyif veren bir yer.

BÜYÜKADA Büyükada, yabancılar tarafından Prens Adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğüdür. Eski adı Prinkipo'dur."Prinkipo" Rumca'da "Prens" anlamına gelmektedir. İstanbul'dan sıkça seferler bulunmaktadır.

BURGAZADA Bazıları için dört mevsimini yaşamak, bazıları için kaçamak, bazıları için balık, bazıları için orman, uzun yürüyüşler ya da sadece huzur.


HEYBELİADA Heybeliada, İstanbul'un Büyükada'dan sonra en büyük adaşıdır. İstanbul'un en çok rağbet gören sayfiye yerlerinden biridir. Sadece doğasıyla, temiz havası ve güzellikleriyle değil, bahriyesi, sanatoryumu, ruhban (papaz) okulu gibi kurumlarıyla da ünlüdür.


KARABURUN Karaburun Çatalca ya bağlı bir Karadeniz sahili. Büyükçekmece ye 50 km uzaklıktadır. Mükemmel plajı ve koyu ile göz kamaştıran Karaburun , İstanbul un incisi olmaya aday.



KİLYOS Kilyos'un diğer adı Kumköy. İstanbul'a 60 km uzaklıkta. Adını botanik açıdan son derece zengin kumullardan alıyor. Kilyos’ta göze ilk çarpan tarihi bina Cenevizliler döneminde yapıldığı bilinen kalesi oluyor. Askeri saha içinde kalan kale Sultan II. Mahmut zamanında restore edilmiş. Ortasında bir sarnıç bulunuyor.


KERPE İstanbul'a 150 km uzaklıkta. İşte bu uzaklık Kerpe’nin popülerliğinin günbegün artmasında başlıca faktördür. İstanbul’un yanı sıra Ankara içinde ulaşım güzergâhı ele alındığında yakın bir yer sayılır.


KINALIADA Kınalıada, İstanbul Adaları içinde en küçüklerinden biridir. 1500X1100 kilometre büyüklüğündedir. Kınalıada ismini, üzeri makilerle kaplı olduğu dönemlerde uzaktan kızıla çalan bir görünüme bürünmesi nedeniyle almıştır. Çınar Tepesi, Teşvikiye Tepesi ve Manastır Tepesi olmak üzere üç tepesi vardır.


MAŞUKİYE-KARTEPE İstanbul'a 100 km uzaklıkta. İstanbul'a yakın olması sebebi ile son yıllarda popüler olan Maşukiye, kayak tesislerinin açılması ile birlikte ilgi odağı haline gelen kışın kayak merkezi oldu. Ancak bölge yazın da doğa ve yeşil ile buluşmak isteyenlerin merkezi durumunda.


KARASU İstanbull'a 280 km uzalıkta. Karasu denince akla ilk gelen uzun ve geniş kumsalı, Yakın bölgede yaşayanların yazları denize girmek için tercih ettikleri yerlerin başında Karasu gelir. Özellikler hafta sonları Karasu Plajı tam bir panayır yerine dönmektedir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder