SAYFALAR

22 Temmuz 2017 Cumartesi

KİM FAŞİST


Kavala da iki göz ve akan kanlı yaş
Bilmem tarihçilerin dikkatini hiç çekti mi? Kurtuluş savaşına katılan Kahramanlarımızın ve Atatürk’ün arkadaşlarının %70 i göçmen dediğimiz Balkanlardan gelen vatandaşlarımızdır. Bunun sebebi nedir? Bilir misiniz? Yunanistan ilk kurulduğu zaman Türkleri ağaçların dallarından asmışlar ve aylarca asılı kalan cesetlerin kokusundan  halk sokağa çıkamaz olmuş, çıkanlarda burunlarını kapatır öyle gezerlermiş. Bunu canlı şahitler anlatıyor. İşte bu katliamlara şahit olanlar kurtuluş için canla başla bir savaş başlatmışlardır ki o savaş KURTULUŞ SAVAŞımızdır.

Kavala, Kavalali Mehmet Ali Paşa nın doğduğu bir Osmanlı kenti. Şimdi Yunanlılara ait deniz kıyısında çok şirin bir şehir. Ayrıca Kanuninin eniştesi Pargalı İbrahim Paşa tarafından yaptırılan su sarnıçları görmeğe değer. Tepe de Kaval Ali Mehmet Ali Paşa nın heykeli evi ve bir de cami var. Şehrin girişinde ve muhtelif bir çok yerlerinde binaların tam tepesine iki tane göz ve o gözlerden  yere doğru uzanan kırmızı damlalar şeklinde resimler olduğunu görünce dayanamadım ve rehbere sordum; “Bu resimler nenin nesidir?” diye.

Ne imiş biliyor musunuz? Türkler Kıbrıs ta çok Rum öldürmüşler. Türklere düşmanlığın unutulmaması için, şehrin muhtelif göze çarpan yerlerine bu resimler yapılmış. Kıbrıs ile Kavala arasında ki bağı görüyor musunuz? Kıbrıs’ta ilk defa Türkleri öldürerek  soykırımını Rumlar başlatmadı mı? Dünya seyirci kalırken bu soy kırımı önlemek ve Türkleri kurtarmak için adaya Türk Askeri çıkartılmadı mı? Meğer Kıbrıs ta Türklere soy kırım yapanlar sadece Kıbrıs Rumları değil, Yunanistan dan Adaya gelen Yunanlı Rumlar ile birlikte o katliamları yapıyorlarmış. İşte o olaylar da Kıbrıs’ta on bine yakın KAVALA lı RUM öldürülmüş. 
Onun için bu resimler her yere sembol olarak yapılıyormuş. Önce kendileri öldürürken iyi, sonra Türkler öldürünce de çok ağırlarına gitmiş beyefendilerin. Bugün Yunanlılar Lise çağında ki gençlerin hepsini Atina’ya toplarlar orada faşistlik ve Türklere düşmanlık  için özel kurs verirler.
Şimdi sizler karar veriniz, Faşist biz miyiz, yoksa Yunanlılar? Veya Türklere FAŞİST diyenler?
Sizlere iyi uykular TÜRKLER



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder