SAYFALAR

13 Temmuz 2017 Perşembe

PİS MEDENİYET


Balkan ve Avrupa Ülkeleri klozetleri
Utanılacak bir şey yok, anlatacağım! Çünkü bizleri beğenmeyen Avrupalıları herkesin bilmesi ve anlaması lazım.

İyi hatırlarım ki iki-üç yaşlarında iken tavuklar peşimizden koşar arada bir kıçımıza gaga vururlardı. İyi ki şimdi Avrupalılar pantolon giyiyorlar, yoksa sokağa çıktıkları zaman mahallenin bütün tavukları peşlerine takılılar gagalayarak giderlerdi.
Neden biliyor musunuz?
Büyük abdestten sonra su kullanmıyorlar. Bütün Balkan Ülkelerini dolaştım, tuvaletlerinde taharet musluğu yok. Taharet musluğunu ancak Türk iş adamlarının yerlerinde bulabilirsiniz. Onlarda klozetleri Türkiye den getirtmişler. Gittiğim Türk işletmeleri hariç hiçbir otel ve umuma açık yerlerde tuvalet klozetlerin de ve tuvaletlerde su görmedim. Yok. Rehbere sordum “Kültür farkı.” Dedi. Bu nasıl kültür imiş?

İşte üstte ki resimler Otel Vega, Hotel President gibi ünlü otellerde çekildi. Balkan ülkelerinin hiç birinde temizlik için su kullanılmıyor. Banyoları var fakat banyo yapıyorlar mı bilmiyorum.
Zaten çok eskiden de Avrupa da tuvalet bile yokmuş. Osmanlı oralara yerleştikten sonra Avrupalılar tuvaleti öğrenmişler. Şimdi ise tuvaletler var. Tuvaletler de klozetler de var. Taharet suyu yok. Yanı  tuvalette su kullanmıyorlar. Hani Türkiye yi Avrupa Birliğine alacaklar dı da kokoreci kokusundan yasak etmişlerdi ya, kabul ettikleri Balkan Ülkeleri insanlarının kendileri kokuyor. Buna ne demeli. Ondan sonra da medeniyetten bahsediyorlar. Onun adı ‘PİS MEDENİYET’ olmaz mı? Bu ülkeler aynı zamanda Avrupa Birliğine alınmış, üye ülkelerdir. Bilgilerinize…
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder