SAYFALAR

15 Şubat 2021 Pazartesi

VATANI İÇİN


10 Şubat 2021 günü MSB tarafından başlatılan operasyaonla Pençe Kartal-2 Kuzey Irak Gara harekat bölgesinde yoğun çatışmalar devam ederken, dün bir mağara PKK Teröristlerinden tamizlenmiş ve bu mağarada yapılan aramalarda çok sayıda askeri malzemelerin yanında13 görevlimizin de naaşlarına ulaşıldığı bildirilmiştir. Böyle kaçırılan görevliler olduklarından kimsenin haberi var mıydı? Ben şahsen duymamıştım da.

Kendi ülkemizde, görevlerine giderken veya görevlerinden evlerine giderken, can düşmanlarımız tarafından hiç beklemedikleri bir zamanda kahpece yakalnıp, o mağaraya götürülen masum ve silahsız görevlilerimize çeşitli işkenceler yapıldıktan sonra; birinin omzundan, diğer 12 sinin başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir.

Sağ olarak ele geçirilen iki teröristin verdiği bilgilere göre altı yıldan beri kaçırılan 13 görevli asker, polis ve mit elemanlarının bu mağarada hapis tutuldukları ve harekat esnasında mağarada bulunan PKK lılar tarafından infaz edildikleri ifade edilmiş.

Şehit edilen 13 kişinin 2015 yılında, çözüm süreci sıralarında ve kozmik oda olayından sonra deşivre olduklarından PKK elemanları tarafından Türkiyenin çeşitli bölgelerinden kaçırılarak alıkonulan polis, asker ve mit görevlileri oldukları anlaşılmış. Bu masum insanları şehit eden mağaradaki teröristlerin tamamı etkisiz hâle getirilmiştir. Bu da bir nebze olsun yüreğimizi soğutmaktadır.

ŞEHİTLERİMİZ;

24 Temmuz 2015 tarihinde Lice Genç karayolunda kaçırılan Polis Memuru Vedat Kaya,

28 Temmuz 2015 tarihinde Lice Genç karayolunda kaçırılan Polis Memuru Sedat Yabalak,

13 Ağustos 2015 tarihinde Lice Genç Fis ovası karayolunda kaçırılan Uzman Çavuş Hüseyin Sarı ve Er Sedat Sorgun ile Er Süleyman Sungur,

18 Eylül 2015 tarihinde Tunceli Pülümür Alacık köyü karayolunda kaçırılan Rize İl Jandarma Komutanlığında görevliAstsubay Semih Özbey,

2 Ekim 2015 tarihinde Tunceli Pülümür karayolunda kaçırılan erler Müslüm Altuntaş ve Adil Kavaklı,

12 Aralık 2015 tarihinde Şırnak merkezde birliklerinden Açık öğretim imtihanına gelen ve bir daha birliklerine dönemeyen Uzman Çavuşlar Sedat Vardar ve Ferdi Polat. Ferdi Polat daha önce 14 Haziran 2019 tarihinde Aslanbaşar köyü kırsalında şehit edilmiş olarak bulunmuş.

21 Eylül 2016 tarihinde Hakkari Çukurca Doğanlı köyü karayolunda kaçırılan Uzman Çavuşlar Ümit Gıcır ve Mevlüt Kahveci,

4 Ağustos 2017’de Süleymaniye’nin Dokan kasabasında PKK tarafından kaçırılan MİT’in Yurtdışı Etnik Bölücü Faaliyetler Başkanı Erhan Pekçetin ile MİT İnsan Kaynakları Yöneticisi Aydın Günel.

Bu saydığımız 13 vatan evladı 11 Şubat 2021 tarihinde esir tutuldukları GARA bölgesinde bir mağarada başlarına birer kurşun sıkılarak şehit edildiler. Önce kamu oyuna 13 sivil vatandaş diye bildirildi. HAYIR ŞEHİT OLANLAR 13 SİVİL VATANDAŞ DEĞIL, 13 POLİS MEMURU, ASKER VE MİT GÖREVLİSİ. ŞEHİT OLANLAR BU ÜLKENİN GÜVENLİĞİ IÇİN GÖREVLİ OLAN VE CANLARINI HİÇE SAYAN 13 ASLAN PARÇASI.

Bu operasyonunun başlangıcında 3 kahraman askerimiz şehit olmuş, 3 asker de yaralanmış. Toplam olarak 16 şehidimiz olmuştur. Harekât boyunca 3'ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 48 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiş. Böylece toplam 53 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Tüm şehadet mertebesine erişen vatanı koruyan görevlilerimize Allahtan rahmetler yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Bu görevliler ABD ordusuna ait olsalar ABD Devleti neler yapacağını, şimdi biz de Devletimizden aynısını yapmasını bekliyoruz.

Kaynak: https://kronos34.news/tr/pkknin-alikoydugu-kac-mit-mensubu-asker-ve-polis-var/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder