SAYFALAR

29 Ekim 2023 Pazar

YALANA İNANAN ÇOK

Biri bir yalan söylese, dönüyor dolaşıyor, söyleyenin önüne geldiği zaman, o yalana ilk söyleyen de inanıyor ve artık o yalanı kim söylemiş bilinmiyor. Evet diyeceksiniz ki 'Dünya zaten yalan' fakat ben yaşadığım müddetçe bazı doğrulara da rastladım. O doğruları de iyi değerlendirmek lazım.
Rus Rus’u severse ‘yoldaş’, İngiliz İngiliz’i severse, ABD li ABD liyi severse ‘özgürlük’, Yunanlı Yunanlıyı severse ‘devrimci’, Ermeni Ermeni’yi severse ‘direnişçi’, Avrupalı Avrupalıyı severse ‘demokrasi’, Müslüman Müslüman’ı severse ‘ümmet-cemaat’, Arap Arap’ı sevdiği zaman ‘mübarek’ oluyor da; Türk Türk’ü birbirlerini sevdiği, himaye ettiği zaman neden ‘faşist’ oluyor?

1970 ve 80 lı yılları hatırlayanlar söyleyiniz; o yıllarda aynı oyunlar yok muydu? Millet “Türküm” demeğe çekinmiyor muydu? Kendi vatanında kendi benliğini neredeyse kayıp etmemiş mıydı? Bütün bunlar neden oluyordu? Türkiyeyi yıkmak için.

Söylemek gerekirse yıkılmak istenen hedef ülke Türkiye dir de ondan. O şanlı tarihi ile dünyada tek övünecek millet, Türk Milleti olmasına rağmen, geçmişi ile Türklük bağlarını koparıp, güya kendilerine kalsa, Türk olmağı faşistlik yapıştırılarak aşağılayıp, bir nevi töhmet altında bırakarak, kendi taraflarına kazanmak, eğer kazanamazlarsa öldürmek, yok etmek için kurdukları tuzaklardan başka bir şey değildi.

Hala daha aynı oyunlar devam etmektedir. Hemde daha gelişmiş modern kurnazlıklarla ve bütün bunlar olurken de hiçbir zorluklarla karşılaşılmamakta, karşılarında hiç bir engel bulunmamaktadır. Hatta bazı yerlerde bu adamlara Türkiye Cumhuriyeti Kanunlar da yardım etmektedir.

'Biz hepimiz Ermeniyiz' diye bağırmak, slogan atmak iyi, 'faşistlik' değil de. 'Nemutlu Türküm veya Biz hepimiz Türküz' diye bağırmak faşistliktir, öylemi?

Bırakın slogan atmağı, demokrasinin beşiği kabul edilen Fransa, Tunus ve Cezayir de yaptıkları ortadayken; 'Türkler, Ermenilere soy kırımı yapmadı' diye konuşanlara cezayi müeyyideler uygulamadı mı? Eeeh Demokrasiyi, hürriyeti, faşistliği kim tayın ediyor? Yanı bunların bir üstası veya üst kurulu mu var?

Cevaplayım; Kimse tayin etmiyor. Sadece herkes işine geldiği gibi yorum yapıyor ve işine geldiği gibi kullanıyor. İşine gelirse iyi, gelmezse kötü oluyor. Güçlülerin dediği de kabul görüyor. Bizlerin saf ve düşünmeyen zevatı da onları destekliyor.

Güçlü ne derse doğrudur ve herkes ona uymağa mecburdur. ABD ne diyor? "Nagazaki ve Hiroşima'ya Atom bombası atmaya, demokrasi ve hürriyeti getirmek için mecburduk." diyor ve on miliyar nüfuslu koca dünyada hiç kimse itiraz edip ses çıkarmıyor.

Atatürk'ün yaptığı gibi Ülkemizde, bağımsız kendi kanunlarımızı çıkarıp, kendi demokratik yasalarımızı uygulamadıktan sonra bu durum her zaman mevcut olacak ve bizleri bölmeğe, zararlı çıkarmağa çalışacaklar. Birinci şart, Ülkemizin her vatandaşı, kendi ulusal çıkarlarını bilmesi ve bu doğrultuda tam bağımsız olarak hareket etmesi lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder