SAYFALAR

12 Eylül 2012 Çarşamba

ÇALMAK

Fosillerden anlaşıldığına göre, bizlerden önce bu dünyada çok uzun insanlar yaşarlarmış. Boyları öyle uzun olduğu gibi ömürleri de uzun olurmuş.
Ortalama 500-600 sene yaşarlarmış. Kendi aralarında konuşurlarken bizim 50-60 senelik ömrümüzden yanı bizlerden bahsederlermiş ve
"Oh ne güzel insan 50-60 sene yaşarsa, mal mülk edinmeğe gerek yok. Nasıl olsa ömrümüz kısa, az yaşayacağız, para biriktirmeğe de gerek yok. Kazandıklarımızın hepsini yer, ölürdük. Biz uzun zaman yaşıyoruz, muhakkak ev bark sahibi olmak lazım. Onun için çabalayıp sıkıntı çekiyoruz." diye kendi aralarında konuşurlarmış.

Ee..hanı bizim ecüc mecücler "Çalayım, çırpayım, Allah'ın herkese yolladığı riskin hepsini, yalnız ben alayım. Ben jipe binerken öbürü bisiklet bulamasın.

Yiyebildiğimi yerim, yiyemediğimi çocuklarıma, akrabalarıma bırakırım. Ben öldükten sonra onlarda yerler" diye düşünürler, herhalde.
Evet yerler fakat küfür ede ede yerler. Çalışmak var. Devamlı çalışmak var, fakat ÇALMAK yok. Sadece hakkını alacaksın. Ve de kanaatkar olacaksın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder