SAYFALAR

11 Mayıs 2013 Cumartesi

TEKERLEGİSİ

Vaktiyle Elazığ da bir şahıs yaşamış. Ali Şeker  herkes bilir ve anlatırlar. Karadeniz in Temel'i var. O hayal ürünüdür. Fakat Elazığ'in Ali Ş. 'in olduğu doğrudur. Elazığ da ilk defa eski bir kamyon alıp bu kamyon ile bir çok maceralar yaşamıştır. Bence insanı en saf olan bölge Elazığ dir. İşte Ali Ş. in bir macerası:

Ali Ş. nin kullandığı kamyonun motoru arıza yapmış. Arabanın kasasını bir meydan da dört takoz üzerinde bırakarak, ön kısmını alıp tamire götürmüş. Aradan epey zaman geçtikten sonra Ali Ş. in parası kalmayınca, bu takoz üzerinde ki kasanın yanına gitmiş. Arka kapısını açarak, önünde durmuş ve başlamış bağırmağa "Palu'ya bir, iki. Palu'ya bir, iki" diye. Millet sıraya geçmiş ve herkesten bir lira alarak kamyon kasasına doldurduktan sonra, Ali Ş. kayıplara karışmış. Parayı verip binenler "Hadi Ali Ş. bulunda gidelim. Beklemekten sıkıldık" demişler. 

Bir kaç kişi inmiş Ali Ş. 'i ararlarken yolculardan birinin dikkatini çekmiş "Bizim arabanın tekerlegisi yoktur." demiş. Bakmışlar gerçekten yok. Takoz üstünde duruyor. Hepsi inmişler incelerken iyice bakmışlar ve görmüşler "Aaaa.. Bizim arabanın şoför mahallısı da yoktur." demişler ve birde o zaman Ali Ş. in kendilerini kandırdığını anlamışlar.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder