SAYFALAR

18 Nisan 2021 Pazar

HANGİSİ DOĞRU


Esseh mı, yalan mı? Eğer esseh ise son zamanların en ilgi çekici bir mucize olayı da 1945 savaş yıllarında Rusya da yaşanmış.

İkinci Dünya Savaşı bitişinin 70'inci yıldönümü 2015 yılında Rusya da kutlanırken Rus Devlet Başkanı Viladimir Putin, Öncü dergisi için kendi ailesi hakkında savaşta yaşadıklarını anlatan bir makale yazmış. Bu anılardan bir bölümünü eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a da vermiş ve Clinton 'Zor Tercihler' başlıklı kitabında, Putin'in ailesinin yaşadıkları bu mucizevi olayı anlatmış.

Putin'in babası Platon Privalov Rus Ordusu donanmasında askermiş. İki üç yıllık yeni evli oldukları için ara sıra fırsat bulduğu zaman iş yerinden Leningrad ta ki evine gider gelirmiş. İkinci Dünya Savaşı sırasında bir akşam üzeri yine evine giderken, evinin bulunduğu sokak üzerinde, Alman uçaklarının attığı bombalarla ölen Rus vatandaşların askerler tarafından bir askeri kamyona yüklendiğini görmüş. Cesetler uzak bir yerde toplu olarak defnedileceklermiş. Kamyonun yanından geçerken, içinde ki cesetlerden birinin ayağında, bir yıl kadar önce eşine aldığı ve eşinin çok sevdiği ayakkabıya benzer bir ayakkabı olduğunu görmüş. Kamyona çıkıp, o ayakkabıyı giyen cesedi görünce büyük bir şok yaşamış. Çünkü bu ceset eşi Maria İvanova’ya aitmiş. Yanı anlayacağınız Putin’in annesi ölmüş. Ama Putin daha dünyada yok.

Eşinin cesedini teslim almak için girişimlerde bulunarak, kendisi defnetmek için teslim almış ve evine götürmüş. Birkaç saat sonra gerçek mucize olmuş. Ceset hareket etmeğe başlamış ve canlanmış. Doktorlara götürüp tedavi ettirmişler. Yedi yıl sonra da 1952 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bu kadın dünyaya getirmiş ve anne babası her ikisi de ölmüşler.

Halbuki işin içinde başka bir söylenti daha var. Vladimir Putin’in 1952 yılında değil de 1950 yılında doğduğunu ve gerçek annesi kendisi olduğunu iddia eden bir Gürcü bayan daha var. Acaba doğru olan hangisi?

Putin'in hayatında hiç bahsetmediği gerçek annesi acaba bu bayan Vera Putina mı? 87 yaşında olan ve Gürcistan'ın başkenti Tiflis'in Metehi Köyü'nde hala daha yaşayan bu kadının anlattıkları daha ilginç. 

İddiaya göre de bu köye giden ve bu kadının söylediklerini araştıran herkes tehdit altında. İki gazeteci esrarengiz şekilde infaz edilmiş, öldürülmüşler. Taksiciler bile korkudan o köye gidemiyorlarmış.

Putin her ne kadar ‘Annem 1999 yılında öldü.' diyorsa da, hala daha yaşayan Gürcistanlı Vera Putina, Rus liderin gerçek annesi kendisi olduğunu söyleyip, Putin dört yaşlarında iken kucağında çektirdiği fotoğrafını gazetecilere göstermiş ve açıklamalar yapmış;

"Putin'in babası Platon Privalov bir askerdi. Başkasıyla evliydi ama benimle de yaşıyordu. Putin'i 1950 yılında ben doğurdum ve daha sonra da başka bir askerle evlenerek Gürcistan'a yerleştik. Putin on yaşlarına geldiği zaman kocamın baskısıyla yanımda saklayamadım ve Rusya'daki dedesinin yanına bırakmak zorunda kaldım.” Diyor, Gürcü kadın. 
resimler internetten alıntı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder