SAYFALAR

14 Aralık 2021 Salı

SÜLÜK

Bilmem şu sevimsiz yaratığı tanımayan var mı? Adı 'sülük' durgun su bataklıklarında balçık içinde bulunur. Bir de çiftliklerde özel yetiştirilip çarşı pazarda satmak için cam kavanozların içinde. 

Açıkçası ben çok görmüşüm fakat her gördüğümde de tiksinmişim. Hatta bir kaç defa vücuduma da yapışmış ve koparana kadar neler çekmişim. Halbuki bu beğenmediğimiz hayvan ne imiş? Ne hünerleri var imiş? 

Her sülük tedavide kullanılmaz. Tespit edilen ve doğada bulunan 30 çeşit sülüğun ülkemiz de sadece bir çeşiti sülük tedavisinde kullanılır. Uygun bir süre aç olarak bekletilmiş sülükler vücutta gerekli bölgelere bırakılarak tedavi gerçekleştirilir. Fakat bu tedaviler uzman kişiler tarafından yapılmalı.

Sülük Karaciğerimizle yüzde yüz aynı hücre yapısına sahiptir.

35'e yakın beyni, 270 civarında dişleri ve ağızlarında üçgen bıçakları mevcuttur.

Vücudunda hiç kemik ve kıkırdak yoktur.

Gözleri görmeyen bu canlılar kısa bir süre içerisinde tuttuğu vucüdun tomografisini, emarını, ultrasonunu, labaratuvar tahlilini yapacak potansiyele sahiptir.

Bu sayede kişinin maddi ve manevi hastalıklarına uygun herbiri tedavi edici özelliğe sahip olan yaklaşık 118 adet enzimlerini yanı ilaçlarını yavaş yavaş insan vücuduna verir.

Sülükten ne kadar korkulursa korkulsun yada tiksinti duyulsun, tuttuğu andan 5-10 dakika sonra vücutta salgılanan enzimlerle kaslarda sakinleşme olur ve rahatlama oluşur.

Sülük derimize dokunur dokunmaz kalpten müsaade ister, eğer kalp müsaade ederse sülük kesme işlemine salgı vererek başlar.

Savunma sistemi ile ortak çalışır.

Kılcal damarlara ulaşır ve oradaki tüm katı toksinleri salgıladığı kimyasal asitlerle sulandırarak emer, yok eder.

Emme işlemi bittiğinde kestiği deriyi onarmak için;

Antioksidan - Antibiyotik - Antihistaminik - Antialerjik - Antitoksit yani tüm onarıcı salgıları o kestiği yere bırakır.

Doyduktan sonra bıraktığı bu onarıcı enzimler sayesinde, hücreler, kalp ve beynimiz ondan hoşnut kalır.

Sülük tedavisinin kullanımı, kayıtlara göre 3500 yıl öncesine dayanan en eski tıbbi uygulamalardan biridir.

Migren, Damar sertliği, Alzheimer, Kısırlık, Hepatit, Sistit, Sinüzit,

Göz hastalıkları, Kronik böbrek yetmezliği, Egzama ve daha pek çok hastalığın tedavisinde kullanılır.

Ayrıca sülüklerin tükürüğünden elde edilen kimyasallar, bazı hastalıkları tedavi edebilen ilaçlara dönüştürülür ve insan sağlığında kullanılır.

Bu sebep le Sülükle tanışan ve onu uygulayan asla bırakamaz. Fakat bunun gerçekten profesyonel yapılması gereken bir uygulama olduğunu da unutmamak lazım. Vücutta kan ile ilgili bazı hastalarda kesinlikle sülük tedavisi yapılamaz. Hayatı tehlikeler olabilir. Sülük tedavisi bir uzman gözetiminde olmalı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder