SAYFALAR

10 Mart 2015 Salı

SADIK DOST

Dünya da insanlara en sadık dost köpeklerdir. Öyle ki insanın köpeklere 'köpek' diyesi gelmiyor. Japonya da Tokyo Üniversitesinde bir Profesör un Haçiko isminde bir köpeği varmış. Her sabah üniversiteye gitmek için evden metroya yürüyen sahibine eşlik edermiş. Metronun kapısına kadar getirdiği sahibini uğurladıktan sonra kendisi eve dönermiş. 

Bir akşam Profesör üniversite dönüşünde metronun çıkışında Haçiko'yu kendisini beklerken görmüş ve çok şaşırmış. Bir yıl kadar Haçiko her sabah metroya bıraktığı sahibini her akşam iş çıkışında metronun önünde hiç saatını şaşırmadan beklemiş ve birlikte eve dönmüşler. Ama bir akşam Profesör gelmemiş. Haçiko adlı köpeği gözleri metronun kapısında sabaha kadar beklemiş. Bir sonraki akşam ve daha sonra ki akşamlar da da profesör hiç gelmemiş. 

Çünkü Profesör üniversitede kalp krizi geçirmiş ve ölmüş. Köpeği Haçiko her akşam sahibini metrodan gelecek diye haftalar aylar boyunca, tam dokuz yıl metronun kapısına giderek beklemiş. Haçiko on bir yaşındayken metronun kapısında sahibini beklerken ölmüş ve beklediği yere bu vefakar köpeğin heykelini yapmışlar. 1935 Ölüsünü de Profesör Hidesabura Ueno'nun yanına gömmüşler.
Başka bir Bobby adlı Skye Terier cinsi köpek ölen sahibini on dört sene mezarı başında beklemiş.

Daha geçenlerde yine şahit olduk Brezilya'da ambülansın peşinden sahibi için hastahaneye kadar koşarken yolda görevlilerce fark edilerek ambülansa alınan bir köpek. Hastahaneye gittikten sonra sedye üzerinde yatan sahibinin yanında oturarak olup bitenleri büyük bir merakla dört göz izleyerek bekliyor. İnsan böyle şeyleri gördükçe, duydukça çok duygulanıyor
                              

                                                           Lütfen videoyu tıklayınız
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder