SAYFALAR

30 Nisan 2015 Perşembe

İYİ BİR İNSAN

Adana da Vali nin biri İkametgahını beklemek ve bazı özel işlerini yaptırmak için gece bekçileri istemiş. İsteyen Vali olunca en iyi gece bekçilerin gönderilmeleri icap etmiş. Ve bizlere görev verdiler “En genç, ahlaklı, güvenilir, işini bilen, sağlam üç bekçi tespit edin ve bize bildirin.” dediler. Biz de bütün bekçilerin isimlerini çıkardıktan sonra çalıştıkları birimlerden tek tek sorduk ve en iyi üç tanesini tespit ederek bildirdik.
Bu bekçilerin üçü de hakikaten en iyi bekçiler di ve Vali beyin konağına görevli olarak yollandılar. Konakta kendiler için özel tanzim edilmiş yere giderek göreve başladılar.
Bir ay kadar geçmişti ki Asayiş Şube Müdürü Adil Yazıcıoğlu beni çağırdı. Anlaşılan iyi fırça yemiş olacak ki bana etmediğini , demediğini bırakmadı. Vay bu bekçiler iyi değillermiş, görev yapmıyorlarmış, kötü adamları seçmişiz. Ben de fırçayı yeyince doğru koştum bekçilerin yanına gittim. Başladım ileri geri onlara bağırmağa.
O bekçiler bana ne dediler biliyor musunuz? “Ağabey, bizi buraya gönderdiniz ama bir Allahın kulu bize şöyle şöyle görev yapacaksınız diye söylemediniz. Biz de kendi aramızda görev taksimi yaptık. Her gün birimiz geliyoruz ve Vali Bey rahatsız olmasın diye hiç dışarı çıkmadan kulubemizde oturuyoruz.” dediler.
Haydaa buyurun şimdi. İşin garip tarafı ne görev yapacaklarını biz de bilmiyoruz. Ne ise Vali Bey’e koruma ve şoförleri tarafından soruldu. Hepimiz öğrendik ve bekçilere de yapacakları işleri bildirdik. Bir ay sonra o bekçilerin çok iyi olduklarını ve aynı onlara benzer bekçilerden üç tane daha tespit edilmesini istediler.
İnsanlara her zaman “İyi insan olun!” diyorlar. Fakat iyi insan nasıl olunacağını söylemiyorlar. Evet söylemiyorlar, çünkü kendiler de nasıl iyi insan olunacağını belki de bilmiyorlar. Ben aklıma geldiği kadar iyi insan nasıl olunur maddeler halinde sayacağım fakat unuttuğum olursa hatırlatırsanız memnun olurum. Hem dinimiz de aynı şeyleri emretmiyor mu? 
 İyi insan;
 1-   Her şeyi düşünerek yapan,
 2- Vatanını  seven ve her halükarda onu savunan,
 3- Anne, baba ve atalarını seven ve onlara söz söyletmeyen,
 4- Başkasının malına ve namusuna göz dikmeyen,
 5- Herkesle iyi geçinip ömrünü sonuna kadar şen ve neşeli yaşayan hoş görülü,
 6- Elinden geldiği kadar iyilik yapan, bazı hallerde karşısında kine de hak veren, 
 7- Bazı olaylarda kendisinin de haksız olabileceğini düşünen,
 8- Hak ettiğini koruyabilen, onu elinde tutabilen,
 9- Ön yargılı olmayıp her şeyi incelemeden kabul etmeyen,
10- Kendi halinde olup kimsenin dedikodusunu etmeyen,
11- Helalını uygun görüp asla hak etmediğini kabul etmeyen kanaatkar,
12- Bazı şeyleri hazmetmesini bilen,
13- Verdiği sözü tutan insanlar, bence iyi insanlardır.
Var mı? Bu saydığım meziyetleri taşıyan bir insan tanıyor musunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder