SAYFALAR

4 Ağustos 2012 Cumartesi

POLİSİ SEV

10 Nisan Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümüdür. 10 Nisan 1845 te bir Nizamname ile Zabıtanın adı Polis e dönüşmüştür. Bu değişiklik sadece İstanbul da uygulanmıştır. Cumhuriyetin kuruluşunda, Atatürk'e; polise gerek olmadığı, asker polis görevini yapabileceği, arkadaşları tarafından söylenir. Atatürk gereğini anlatmak için bir manga askeri spor salonuna alır. "Doldur, kapa, ateş serbest" der. Hepsi birden ateş edince ortalık toz duman birbirine karışır. Akabinde aynı yere on tane polis çağırır. "Doldur, kapa, ateş vaziyeti al. Ateş serbest" der. Hiç bir polis ateş etmez. "Kapalı yerde sebepsiz yere ateş edilmez Paşam" derler. Atatürk;
- İşte beyler ikisi arasında ki farkı gördünüz mü? Polis teşkilatı gereklidir. der.
Cumhuriyet döneminde; 1934 yılında çıkarılan 3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu ve 2559 Sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunları ile güncellenerek görevine devam eder. Bu güne kadar olduğu gibi, üstün başarılarla hala daha görevlerine devam etmektedirler. Bakmayın Polisimize 'İşkenceci, rüşvetçi, v. s. 'her türlü kötü şeyleri söyleyip, fıkralar düzüp halkın gözünde karartmak isterler. Hepsi maksatlıdır. Polisi karalamaktır. Çünkü emellerine ulaşabilmek için önce polisi yok etmek gerektiğini bilmektedirler. Hiç bir namuslu vatandaşın polisten şikayet ettiğini gördünüz mü? Evet içlerinden kötüler çıkabilirler. Hepsi en ağır şekilde hem meslek içi, hem de Adli mercilerde cezalandırılırlar. Bu kötü niyetlilerde inanın azınlıktadırlar. Türk polisine gerçekten güvenin ve koruyun. En azından yanınızda kimsenin kötü konuşmasına müsaade etmeyin. Napolyon ne demiş: "Eğer bir memlekette silahlar polise çevrilmişse; o memleket yıkılmağa yüz tutmuş" demektir.

10 Nisan Polis haftasıdır. Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanılır.
Atış müsabakaları düzenlenir, motorsiklet gösterileri ve daha başka etkinliklerde de bulunulur. Bu etkinlikleri hazmedemeyen bazı çevreler, uyduruk şeyler anlatarak halkın gözünde küçük düşürmeğe çalışırlar..
İşte size uydurma olarak anlatılan ve nükteli bir şekilde polisi karalayan bir fıkra.
10 Nisan da; Polis Radyosu da yayın aralarında konu ile ilgili anonslar yapar.
 Mesela:
- Polis huzurun güvencesi ve teminatıdır.
Spiker hemen anons eder;
- Şimdi Ferdi Tayfur'dan 'Huzurum kalmadı fani dünyada' dinleyeceksiniz.
Tekrar anons;
- Polise güvenin, polisi sevin.
Hemen peşinden spiker;
- Orhan Gencebay söylüyor 'Ben sevdim de ne oldu'
(Spiker ve anons eden aynı kişi değil midir? Anlayamadım.)

İnsan darlanınca "İmdaat, Polis" diye bağırıyor. Bu görevi layiki ile yapana helal olsun. 'Hızır İlyas' işte O dur. Diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder