SAYFALAR

9 Kasım 2012 Cuma

ANTEPLİ

Antep li köy ağası İstanbul'da lokantaya girerken kapıda kafeste ki papağan "Hoş geldin Antep li, hoş geldin Antep li" diye bir kaç defa bağırır.
Antep li Ağanın papağan çok hoşuna gider. Lokantacıdan papağanı satın almak ister.
Sahibi satmaz. Antepli çok ısrar edince; "Sana yumurtalarından vereyim civcivleri de kendisi gibi çok zeki olur." Der ve 20-30 tane yumurta ağaya yüksek fiyatla satar.

Ağa yumurtaları alır. Antep te köyüne götürür. Durumu adamlarına anlatır. Papağanın meziyetleri bütün Antep'e yayılır. Herkes neticeyi merakla beklemeğe başlar. Yumurtalar özel bir bakımla bir kuluçka makinesi ile bir kaç gün sonra  civciv olurlar. Olurlar fakat civcivlerin hiç biri papağana benzemezler.
Yumurtalardan çıkan civcivler; tavuk, güvercin, bıldırcın, hindi, kaz, ördek, karga vs olurlar. Lokantacı galiba başka kuşların yumurtalarını 'papağan yumurtası' diye ağaya vermiş.

  
Çok sinirlenen ağa bir hışımla tekrar İstanbul'a yumurtaları aldığı lokantaya gider. Tam içeri girerken aynı papağan lokantanın kapısında kafesin içinden "Keriz Antep li, Keriz Antep li" diye bağırmağa başlar. Antep li Ağa da eğilir papağanın kulağına ; "Yovrum, benim keriz olduğumu tek sen biliyon ama, bütün Antep senin kötü kuş olduğunu öğrendi" der.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder