SAYFALAR

14 Nisan 2013 Pazar

BEDEVA NEFES



thomas lawrence
e.w.charles noel
(resimler internetten alıntı)
Her zaman kafamda sorgularım: 'Allah; Arap ülkelerine çekilmez işkenceleri niçin yapıyor? Gazabını onlara niçin gösteriyor?' diye. Tabii Onun işine karışılmaz. Hikmetine sual olunmaz ve yanlış işi de asla hiç olmaz. Bunları biliyorum. Ben de ki sadece merak. İnşallah Allahım bağışlar beni.
Ülkeler birbirleriyle savaşırlar. İşgal ederler. Esir alırlar fakat böyle zulüm yapmazlar. Bu zulümlerde Allahın bir takdiridir. Biliyorsunuz bu ülkelerin hepsi doksan yıl kadar önce Osmanlı İmparatorluğundan bu günkü gibi çeşitli oyunlarla ayırıldılar. Müslüman insanlara, hıristiyan casuslar güya iyilik yaptılar.
Bütün Arap Ülkelerini Osmanlı dan ayıran İngiliz casus yukarıda resmini gördüğünüz Thomas Lawrence (Lavrens) tir. 1918-20 lerde çıkardığı isyanlarla Arap ülkeleri kuruldu. O zamanlar Lavrens Araplara çok şirin geldi. Şimdi neler yapılıyor? O Lavrens nerde? Olup bitenleri de görüyorsunuz. Öyle yüzünüze gülenleri dost bilip peşlerinden gitmeyin. Önce aklınızı kullanın. Ve bence bu Arapların günahları; zor zamanda Osmanlı lara ihanet edip Lawrence ye uyarak ayrılmalarıdır. O yıllarda Kürtleri ayırmak için uğraşan, isyanlara teşvik eden yukarıda resmini gördüğünüz E. W. Charles Noel isminde başka bir İngiliz casus vardı. O başaramadı. Yanı Kürtleri o zaman O hıristiyan binbaşı kandıramadı. Osmanlı dan ayrılmadılar. Türklerle kardeş olmağı seçtiler. Ve Noel görevini yapamadan İngiltere ye geri gitti. Keşke o zaman ayrılsalar hayırlı mıydı, hayırsız mıydı? O başka konu. Şimdi merak ettiğim üç şey var. Bir; Lavrens bu Arap ülkelerini isyanlara teşvik edip ayırırken, bu gün kü başlarına gelecekleri bilmiyor muydu? Yoksa babasının hayrına mı her türlü tehlikeyi göze alıp, büyük zorluklarla bu işlere kalkıştı? İki; O zaman Kürtler de Noel'e uyup ayrılsalar; bu gün Arapların başına gelenler, onların da başına gelecek miydi? Üçüncü ve esas mesele; şu anda Kürtleri ayırmak için uğraşan, bugünkü LAWRENCE ler ve NOEL ler, belki de emellerine kavuşup Kürtleri ayıracaklar. Kürt devletini kurduracaklar. Belki bütün Türkiye ye el koyacaklar. Bizleri bugünkü Arap ülkeleri gibi yapmak için, doksan yıl daha bekleyecekler mi? Ben Kürtlerin ve Türklerin başlarına kötülük gelsin istemem. Arapların başına da kötülük gelsin istemem. Fakat elimden bir şey gelmiyor. Sadece söylüyorum ve üzülüyorum. Geçen seferlerde çok anlatmağa çalıştım. Hiç kimse başkası için bedava, bir nefes bile almaz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder