SAYFALAR

16 Temmuz 2013 Salı

ULA TURSUN

Temel sinemaya gidecek ti ya, biraz geç kalır ve flim başladıktan sonra büyük bir aceleyle gider yerine oturur. Sağ tarafında oturan adam oflayıp puflamaktadır. Çünkü önüne iri yarı kafasını kazıtmış dazlak bir adam oturmuş öte beri hareketleriyle adamın önünü kesiyor, flim seyretmesine engel oluyor. İkaz etse de dazlak hiç oralı olmuyor “Blader rahatsız oluyorsan başka yere gideceen.” Diyor.
Adam dazlağa çok içerler fakat elinden hiç bir şey gelmez. Sonra aklına bir kurnazlık gelir. Temel'in kulağına "Bu adamın kafasına bir şaplak vur sana 50 lira vereceğim." der. Temel adamdan 50 tl yi alır ve "Uyii Tursun, görüşmeyeli nasısun da?" deyip karanlıkta dazlağın kafasına kuvvetli bir şaplak vurur. Canı fena halde yanan dazlak geri dönüp "Ne Tursun'u kardeşim" der. Temel "Pardon karışturdum da. Kusura bakma." der. Dazlak ses etmez önüne döner ve adamı rahatsız etmeğe devam eder.

Adam Temel’e "Bir daha yapıştır, sana 50 lira daha vereceğim" der. Temel "Ola sen Tursun sun da, beni mi kandurıısun da" der ve hemen adamın kafasına bir şaplak daha yapıştırır. Dazlak "Dursun mursun değilim be kardeşim, ne vuruyorsun?" der ve yerinden kalkar, ön taraflarda boş koltuklardan birine gider oturur.
Kalkmasına kalkar ama bu durum dazlaktan hoşlanmayan adamın çok hoşuna gider. Temel’e 50 lirayı verir ve "Dazlağın kafasına bir daha vurursan, sana tam beş yüz lira veririm." der.

Temel ilerde koltuklardan birinde oturan bu dazlak adama karanlıkta arkasından yaklaşır ve "Ula Tursun sen ha buraya sun da ben arka tarafta sabahtan beri 'sensun deyi' başkasınun kafasına, furup turiirum da" der ve dazlağın kafasına kuvvetli bir şaplak daha yapıştırır ve o gece şaplak gecesi olur, dazlak şaplak üstüne şaplak yer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder