SAYFALAR

20 Temmuz 2013 Cumartesi

YAZIKLAR OLSUN



Dikkat ederseniz bu resmi üçüncü defa yayınlıyorum. Şu resme bakıp ta kabul edemeyen bazı kanı bozuklar. Bu resim için ne uydurmuşlar. Biliyor musunuz? 'Orada inşaat yapılıyormuş, şantiye varmışta, bu resim çalışan işçilerin resimleri imiş.' 

Yazıklar olsun size kanı bozuklar. Siz o zaman var mıydınız? Yoksa İngiliz dedeleriniz mi sizlere bunların kim olduklarını anlattı? Arka tarafta uçak ve makineli tüfek görünüyor. İnşaat yapılan yere tüfekli uçak niçin inmiş. Sonra inşaatta çalışan işçiler bu kadar yoksul nasıl olurlar? 

Sanki o zamanları yaşamış gibi ahkam kesiyorsunuz. Siz o zamanlar yoktunuz. İngiliz dedeleriniz vardı. Bu gördüğünüz iki kişi sizin o süslü dedelerinize kan kusturdular. O dedeleriniz kaçacak delik aradılar. Boşuna heveslenmeyiniz. Sizlerde o dedeleriniz gibi yine yenilip kaçacak delikler arayacaksınız. 

Resimde gördüğünüz bu KAHRAMANLAR için çabuk saygı duruşunda bulunun. 

Onlar sizi ancak o zaman belki af ederler. 

Öyle Türkiye yi alma-satma sevdasından da vaz geçin artık. Bu millet her şeyi biliyor. Yeter artık bu ülkenin kaymağını yiyip te bu vatanı satamazsınız. 

1915 yılında bu resimde gördüğünüz kahramanlar 57. Alay da sizin dedeleriniz olan 25 bin kişilik ordunuza karşı savaştılar ve kazandılar. Hem de günlerce üzüm hoşafı içerek, peksimet yiyerek. 

Dedelerinizi bu topraklardan onlar kovdular. Şimdi onun acısını çıkarmağa mı çalışıyorsunuz? Dedeleriniz gibi sizler de kovulursunuz rahat durun yerinizde. 

Bu vatanı o kahramanlar size sorup ta kurtarmadılar. Sorsalar zaten ne diyeceğiniz belli. Sizin kanınız bozuk. Almanların çektiği resmin orijinal halını görmek isterseniz. Resmi büyütünüz. Altında ki küçük yazıları okuyunuz. Sol taraf İngilizce, sağ taraf Türkçe açıklamadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder