SAYFALAR

23 Şubat 2012 Perşembe

GASP ÇETESİ

Adana da yakaladığımız başka bir gasp çetesi. 1976 yılı Adana; Ekim Ayı bir pazar günü akşamı Cinayet Masası üç kişilik ekibiz. Astronot Salih ekip şoförümüz. Sadık Hayranı ve ben ekip memurlarıyız. 24 saat görev yaptığımız için evlere gitmeden dışarıda akşam yemeğini yemek için biraz acele ediyoruz. Çünkü acil olarak takip ettiğimiz bir iş var.

Kışla Caddesi üzerinde son surat giderken Zaten şoförümüz araba ile cadde kenarındaki lamba direğinin tepesine çıktığı için lakabı Astronot olarak kalmış, birden eski ford marka bir oto içerisinde tipi bozuk altı kişi olduğu dikkatimi çekti. Salih, Salih diye bağırınca birden acı bir frenle durduk. Arabamız biraz sağa kaydı ve hafif önlerine geçmiş olduk. En azından biz öyle bildik. Halbuki Astronot Salih'in de bu kişiler dikkatini çekmişler ve onlardan şüphelendiği için arabayı önlerine kırmış. Bu şüphelendiğimiz araçta bize çarpmamak için mecburen durdu. Onlar hiç bir şeyden şüphelenmemişler. Bizlerin de polis olduğumuzu hiç anlamamışlar. Arabanın içinde oturmuş aval aval bize bakarlarken, kimseye bir şey demeğe fırsat bulamadan hemen otomuzdan indim ve iner inmez iki elimle çift silahları üzerlerine doğrultup; "Polis beyler, araçtan ininiz ve ellerinizi yandaki duvara dayayınız" dedim. Arkadaşlarım da indiler, ben silahlarım ve gözlerim üzerlerinde iken arkadaşlarım onların arabalarına yaklaştı ve hepsini aşağı indirerek yolun kenarında ki askeriyenin duvarına ellerini dayattırıp üstlerini aradılar.

İki kişinin çorapları içerisinde dolu 14'lü şarjörleri vardı. Üzerlerinde silah yoktu. Şahıslar hiç konuşmuyorlar direnmekte direnmiyorlardı. Gözlerini fal taşı gibi açmışlar birbirlerine ve arada da bize bakıyorlardı. Birbirlerine kelepçeledik. Şahısları Kısma intikal ettirmek için bizim otomuz Reno marka ve taşımak için yeterli değildi. Haber Merkezine anons ederek bir ekip çağırdık. Resmi Asayiş Ekibi gelene kadar arabalarının içinde arama yaptık. Arka camın önüne konmuş, içi üslupu dolu mukavva kutu içinde dört adet 14 lü tabanca vardı. Yerde koltukların altında iki adet Port Said marka atışa hazır makineli tabanca ve bunlara ait ayrıca 900 adet 9 mm çapında fişek vardı. Arabalarının bagajında bir adet Kaleşinkof makineli tüfek ve çok sayıda fişekler vardı. Bütün bu silah ve mühimmatları arabamıza alarak arabalarını ben kullanmak suretiyle hemen merkeze intikal ettik. Bu uğraşlar esnasında zamanda bir hayli geçmiş gece olmuştu. Kısım Amirimiz ve diğer ekipler de gelmişler Müdüriyet bahçesinde bizleri bekliyorlardı. Emniyet Müdürlüğünde çalışan bütün amirler ve müdürler anonsu duyan herkes Emniyet Müdürlüğüne gelmişler orası ana baba günü olmuştu.

Şahısları aşağı nezarethaneye indirdik ve sorguya aldık. Bunlar üç sene önce Şanlıurfa da bir ev satmışlar. Parası ile bu araba silahlar ve mühimmatları almışlar. Doğu ve Güney Doğu İllerinde soygunlar ve hırsızlık yapıp para kazanacaklarmış. Geçen üç sene zarfında çok sayıda taksi gaspları, birkaç yaralama ve Gaziantep'te iki cinayet ve zorla adam ve kadın kaçırma olayları vardı. Bir çok olayları aydınlandı. Bazı illerden ekipler bize geldi. Bazı illere de biz gitmek süretiyle tahkikat tamamlandı. Şahıslar işledikleri bir çok suçlarını itiraf ettiler. Adli Makamlarca tevkif oldular. O gece de Adana ya soygun yapmak için gelmişler fakat yapamadan tesadüfen bize yakalanmışlar.

Bir çok olaylarının içerisinde enteresan olanı, Kozan Yolu üzerinde Ayşe Hoca Köyünde gece bir evi basarak kocası askerde olan Ayşe isimli bir gelini zorla kaçırmışlar. Gaziantep Oğuzeli Yolunda bir Restorana 5.000,00Tl karşılığında satmışlar. Kızı orada zorla sermaye olarak tutuyorlar ve fuhuş yaptırıyorlardı. Anladınız değil mi el alem nasıl para kazanıyor? Beş liraları yoktu. Elimiz de kaldıkları bir haftalık zaman zarfında karınlarını biz doyurduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder