SAYFALAR

25 Şubat 2012 Cumartesi

İYİ DÜŞÜN

İlk başlarda yazmıştık. "Bir işi yapmadan beş defa düşün" diye. Hayatta yaptığımız hareketlerin bazıları dönüşsüzdür. Yanı bir defa yapılan bir işin dönüşü yok, telafisi imkansızdır. Kişi bir defa evlendikten sonra iş biter. Evlenene kadar iyi düşünülmeli. Evlendikten sonra düşünmesine gerek yoktur. Çünkü dönüşü yoktur. Bugün evleneyim, altı ay sonra tekrar evlenirim veya sonra düşünürüm olmaz.

Bugün hırsızlık yapayım yarın yapmam, buda olmaz. Hele birde sabıka almışsan hiç vaz geçemezsin. Çünkü başka bir iş te yapamazsın. Sana kimse iş vermez. Çevrende seni rahat bırakmaz. Soygun, cinayet. Hatta aşık olmak bile dönüşsüzdür. Birini sevdin mi aklından çıkaramazsın. Bu örnekler çoğaltılabilir.

Meslek seçmekte aynıdır. Sevdiği ve yapabileceği mesleği seçmek lazım.  Kararlarımızı hislerimizle değil, düşünerek beynimizle vermeliyiz. Yaşantımızın sonucunu etkiliyorsa bunlar dönüşsüzdür. Çok iyi düşünmeliyiz. Bazen kazalar veya isteğimiz dışında olan olaylarda hayatı etkiler. Bunlar kaderle ilgilidir. Kimse engel olamaz. Kişi ne oldum dememeli, ne olacağım demeli. Yarını düşünürken de çok temkinli davranmalı. Bir işte başarılı olunursa fazla böbürlenilmemeli. Hiçbir zaman insan olduğumuzu hiç unutmamalıyız.

1 yorum:

  1. Elli yıldır hiç düşünmeden yaşamış ve bu beş kere düşünme işini de sıkça duymuş biri olarak: geldiğim noktada hak verdiğimi itiraf etmeliyim.Ancak insanın bir Hızır'ı olmalı.yani biraz da şansı...Sonuçta varılan noktada durak bir taş dibi ve sonrası meçhul.
    Hayatın hatıraları güzel.İnsan yaşlandıkça hatılarına daha bir bağlanıyor...İzninle bende şiir adına katkı için çok sevilen bir şiirimle sayafana konuk oldum ve çokda mutlu oldum...Yazmak bütün musibetlerden arınmak biraz da...Öptüm ellerinden saygıyla.

    SEN SAKLAMIŞSINDIR

    Babaanne!
    Sandığında ne sakladın?
    Kırsam kilidini yine gizlice
    Bir çocukça muziplik yapsam
    Neler sakladın bana acaba?

    Babaanne!
    Ne bağladın yaşmağının ucuna
    Çözsem şimdi sen uyurken usulca
    Yine bakır on kuruşlar düşermi
    Çocuk avuçlarıma acaba?

    Babaanne!
    Bir hırsızlık daha yapsam
    Yaşmağının ucunda
    Ceviz oymalı çeyiz sandığında
    Çocukluğum saklı durur mu acaba?

    Babaanne!
    Hani çok severdin beni ya
    Yapmışsındır bir iyilik
    Yaşlanınca sevinsin diye
    Saklamışsındır çıkınında
    Biraz gençlik, biraz çocukluk

    Ne yapsam çalsam mı acaba?
    Yoksa kalsın mı en son umudum diye
    Sandığın da zulada?



    www.siirsanati.com.
    Bugünün çok sevilen şiirlerinden biriydi...

    YanıtlaSil