SAYFALAR

13 Mart 2013 Çarşamba

KART SESLİ

1968-72 lı yıllarda Ankara da şehir içi dolmuşları steyşin şavrole arabalardı. Dört kişi arkaya iki kişi öne atıp dolmuşçuluk yapar her tarafa yolcu taşırlardı. Çankaya Yıldız ve Ulus hattında yolcu taşıyan dolmuşun teypi 'Özay Gönlüm'ün Aslan çardaktan' şarkısını çalıyormuş. Cinnah yokuşunun başında dolmuşa bir yolcu daha binmiş ve bu 'çil horoz' türküsünü duyunca şoföre;
"Bu kart sesli adamın türküsünü niçin çalıyorsun? Başka bir türkü çal da dinleyelim kardeşim" diye sitem etmiş. Bazı yolcularda bu şahsı desteklemişler. Tabi Denizlili Özay Gönlüm'ü kart sesli adam etmişler.
Dolmuş şoförü kaseti değiştirmemiş fakat sıkıldığı her halinden belli oluyormuş. Öyle renkten renge girerken, Ankara Radyo Evinin önüne gelmişler. Tam bu sırada ön koltukta oturan yolculardan biri "Şoför efendi burada biraz duruverde gayrı, bu kart sesli adam arabandan insin" demiş.
Meğerse şarkının sahibi ve söyleyen Özay Gönlüm, Yıldız'da dolmuşa binmiş, dolmuşçu kendisini tanıyor ve hoşnut etmek için şarkısını çalıyormuş. Tabi tedbirsiz olur olmaz konuşan o yolcular mahçüp olmuşlar fakat iş işten geçmiş. Özay Gönlüm de Ankara TRT önünde dolmuştan inmiş, gitmiş.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder