SAYFALAR

16 Haziran 2013 Pazar

EYLEMİN EYLEMİ

internetten alıntı
Taksim Gezi parkı olaylarına destek amacıyla Ankara Kızılay da mitingler düzenlendi. Bu mitinglerde 1 Haziran 2013 tarihinde Çorum lu alevi yurttaşımız 'Ethem S. polis kurşunu ile öldürüldüğü iddia edildi. Olay sanki filim çevirir gibi videoya alındı. Boy boy internette gösterildi. Açık seçik belli halk galeyana getirilmek istendi. Millet sağduyulu davrandı, olay büyümedi.
Bu günkü Habertürk ve bir çok gazetelerin (www.haberturk.com/. ./852665-iste-ethem-sarisulukun-olum-nedeni) haberine göre Ethem S.'ün otopsi si tamamlandı. Kafasından bir adet 7.65mm çapında mermi çıkartıldı. şeklinde internette haberler yayınlandı. Şimdi gelelim mantık yürüterek olayı düşünmeğe:

1-Evet Polis Memuru üç el havaya ateş edip aralarından kaçıyor. İkinci ateşi esnasında Ethem S. yere düşüyor. Ateş havaya doğru korkutmak amaçlı olduğu çekilen videodan bellidir.
2-Polisin ateş ettiği silah kendi silahı olduğu yine videoda elinde görünmektedir. Çünkü 9mm lik fişek atan silah, 7.65mm lik silaha göre büyüktür. 7.65mm lik silah o sırada elde görünmez bile.
3-İşin en garip tarafı polis 7.65mm çapında silah kullanmaz. 7.65mm lik mermi insan vücudunu geçemeyebilir. Çünkü gücü azdır. Kemiğe filan denk geldiği zaman vücutta kalır. Bütün polislerin silahı 9mm çapında parabellüm mermisi atar. Bu mermi çok daha güçlü olduğundan iki insanı yan yana koyup bu silahlarla ateş etsen, bir çırpıda ikisini birden deler geçer. 500-600 metreden de bir insanı öldürebilir. Yanı bu mermi polisin attığı mermi olsa Ethem S.'ün kafasını deler geçer, mermi hiç bir zaman bulunmazdı. Fişekte bozukluk olup ta kalsa, kafasından çıkarılan mermi 9mm çapında olurdu. Ayrıca vücutta ki yara ölçülerek mermi çapı tespit edilebilir. Ayrıca mermi bir yere çarpar, takla atarak gelir kafaya çarparsa yaradan tespit edilir.
4-İkinci bir haber ile bu sabah merminin 9mm olduğu beyan edildi. Velhasıl kimin ne yaptığı ve neyin nasıl nasıl olduğu tam olarak belli değil. Böyle konularda yanlış beyanlar olayı saptırmaktır. Çok ciddi bir suçtur. Olay balistik inceleme ve Adli Tıp çalışmaları neticesinde aydınlanacak.
5-Mermi 9mm olsa da temkinli olmak lazım. Polis kurşunu olmayabilir. Daha önce 1970-80 lı yıllarda bu tür olaylar çok vukua gelmiştir. Ankara ve İstanbul da yapılan büyük mitinglerde; olayların daha da büyütülmesi, isyanlara dönüştürülmesi için, öldürülen kişilerin, kendi arkadaşları veya prövakatörler tarafından öldürüldükleri tespit edilmiştir. Umarım bu olay da onlara benzemez. Benzer bir olayı (www.harduma.blog) da 'ÖRGÜT NEDİR 5' başlığı altında anlatmıştım. Zira eğer olay böyle ise çok profesyonelce tertiplenmiş bir olaydır. Kolay kolay tespit edilemez. Her zaman da memleket aleyhine malzeme olarak kullanılır. İnşallah günahsızsa O polis memuru da yanmaz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder