SAYFALAR

5 Haziran 2013 Çarşamba

KORSAN POLİSLER

(gezi parkı eylemi dokuzuncu gün)
AMAN DİKKAT ! TAHRİKLERE KAPILMAYINIZ ! ŞU ANDA HER YANINIZ AJAN KAYNIYOR ! DÜŞMANLARINIZIN SEVİNECEĞİ HAREKETLERİ YAPMAYINIZ ! KİMSEYE UYMAYINIZ !
bu benzetmeleri türk polisine
yakıştıranları kınıyorum. bu şahsın
polis olduğuna inanmıyorum. dikkatle
bakarsanız tabancası bile yok.
(internetten alıntı)
Kim kimi tanıyor? Bir zamanlar Adana da Cinayet Masasında çalışan Polisleri kızağa çeker, yerimize korsan polisleri göreve çıkarırlardı. Hatta bu polislerin bir kısmı sivil yandaş terörist vatandaşlardan, bir kısmı da aşırı uç polislerden teşekkül ettirilirdi. Bu kişilerde çok korkunç olaylar icra ederlerdi. Daha sonra bu olayların bir kısmı aydınlandı. Bir kısmı da hala daha faili meçhul kaldı.

Bu zaman da bir kaç genç komiserler de fiilen bazı ağır suçlara katıldılar. 1978-79-80 yıllarında Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan bir çok MP-5 makineli tabancaların ekspertiz incelemeleri yaptırıldı. Bir kısmının olaylarda kullanıldığı tespit edildi. Yakalanan silahlar 'Olayda kullanılmamış' raporu alındıktan sonra aşırı polisler tarafından mühürleri sökülerek olaylarda kullanıldı. Tekrar mühürleri takılarak Adliye ye 'temiz' diye gönderildiler. Bu olaylar anlaşıldıktan sonra bu zamanlarda Adliyeye gönderilen silahların hepsi Adli Emanetten geri alınarak yapılan balistik incelemelerde, bir çoğunun ağır suç (Cinayet ve kundaklama) olaylarında kullanıldıkları tespit edildi. Asayiş Şube İdari Büroda görevli Konyalı Himmet Deniz adında bir Polis Memuru ile iki adet tabanca ekspertiz raporu için, bir perşembe günü Ankara ya Genel Müdürlük Laboratuvarına gönderildi. Cuma günü 'silahlar olayda kullanılmamıştır' raporu ile aynı memur tarafından Adana ya getirildi. Cumartesi ve Pazar günleri İdari Büro Amiri A. K. silahları tatil olması nedeniyle memurdan teslim almadı. Memur da İdari Büro da çekmecesine koyduğu bu silahlarla Cumartesi günü İzmir de bir cinayet, Pazar günü de Adana da bir ev kundaklandıktan sonra tarandı. Pazartesi günü silahlar önce alınan temiz ekspertiz raporu ile mühürlü olarak Adliye ye gönderildi. İzmir ve Adana da olay yerlerinde bulunan boş kovanların, Adli emanetten getirtilerek tekrar incelenen bu silahlardan atıldığı tespit edildi. Silahları götürüp getiren Polis Memuru Himmet'in böyle bir iş yapamayacağını herkes biliyordu. Dört İlde ayrı ayrı ekspertiz heyeti bu kovan ve silahları inceledi. Hepsi aynı raporu verdi.

Olaylar bu silahlarla işlenmişti. Silahlar üzerine kayıtlı bulunan Polis Memuru Himmet Deniz tutuklandı ve dört yıla yakın hapis yattı. Ne ceza aldı bilmiyorum. Silahları İdari Büro da bırakmayıp evine götürseydi bu olaylar olmayacaktı. Silahları kimin kullandığı aşağı yukarı tahmin ediliyordu. İçimizde PKK lı polisler ve amirler vardı. Fakat delil yok şahit yok, kimse ispat edemiyordu. Şimdi hala merak ediyorum. Bu işi yapan vicdanen rahat mıdır? Himmet gitti suçsuz yere hapis yattı. O suçu işleyen adam işlerine devam etti. Şimdi de dünkü olaylarda bir resim gözüme ilişti. Maskeli bir göstericinin biri Çevik kuvvet Polisine ait bir pantolonu tutmuş ve "Bir otobüs içerisinde bu resmi polis elbiselerinden çok sayıda olduğunu" söylüyordu. Şimdi polisin vatandaşa karşı tutumunu da gördükten sonra benim bu eski olaylar aklıma geldi. Acaba vatandaştan intikam alır gibi üzerine nişan alıp gaz bombası ve plastik mermi atan bu polisler gerçek polisler midir? Yoksa korsan polisler midir? Gerçek polis vatandaştan intikam alır gibi davranmaz. Bu olayları seyrederken vicdanım sızladı. Polis olayları önlemeğe çalışır. Her zaman vefakar ve fedakar davranır. Ben dilim varmıyor fakat söylemeden de geçemeyeceğim. Acaba bu memurlar yukarıda anlattığım gibi gerçek polis değil, korsan polisler midir? Kasklarında ki numaralar da kapatılmıştı. Sonra eli sopalı o sivil adamlar polis filan olmadıkları ayan beyan bellidir. Bu memlekette ne yapılmak isteniyor. Irak ı gördünüz her zaman söylüyorum. Sakın ha sakın Irak ı unutmayınız. Suriye yi görüyorsunuz. Bütün İslam ülkelerini görüyorsunuz aklım almıyor insan bile bile ateşe girer mi? Böyle bir şey olursa yine Türk, Kürt, Alevi, Çerkez, Laz, Gürcü, Abaza, yanı Türkiye halkı üzülür, Hıristiyan alemi sevinir. Halk yürüyüş yapmalı, sesini duyurmalı, fakat aşırı uçlara uymamalı, sağa sola zarar veren provokatörlerin cezalarını kendileri vermelidirler. Poliste müşfik davranıp herkese aynı mesafede kalıp halkını ve mevcut düzeni korumalıdır. AMAN DİKKAT EDİNİZ ! TAHRİKLERE KAPILMAYINIZ !  AJANLARA UYMAYINIZ !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder