SAYFALAR

9 Temmuz 2014 Çarşamba

AMİN


papağa
Bir kaç Amerikan askeri Irak ta bir dükkanına girerler. Alış veriş yaparken kafeste ki papağan 'Kahrolsun Amerika, Kahrolsun Amerika' diye bağırır. Bu duruma fena halde sinirlenen Amerikalı askerler dükkan sahibini biraz hırpaladıktan sonra, bu papağanı yok etmesini, yarın görürlerse kendisini ve papağanını öldüreceklerini söyler çıkar giderler.

Askerler gittikten sonra dükkan sahibi kendi kendine çareler arar ve bir çözüm bulur. Nasıl olsa ABD li askerler camiye girmez, papağanım kurtulur diye düşünür ve kendi papağanını camide ki İmamın papağanı ile değiştirir. Ertesi gün Amerikan askerleri tekrar gelir bakarlar ki papağan dükkanda duruyor. Onlar aynı papağan sanarak dükkan sahibine kızarlar. Dükkan sahibi 'bu papağan artık akıllandı, daha söylemez.’ Dese de inandıramaz. Amerikalı askerin biri "Ben şimdi anlarım bunun akıllanıp akıllanmadığını" der ve papağanın tekrarlaması için bağırır:

'Kahrolsun Amerika'

Papağanda hiç ses yok. Öyle kafesin içinde durmuş olup bitenleri seyrederken, papağana söyletmek için orada ki askerler den ikincisi de bağırır ‘Kahrolsun Amerika.’

Papağanda yine ses yok.

Bu sefer Amerikalı Askerler hep birlikte bağırırlar:

"Kahrolsun Amerika. Kahrolsun Amerika. Kahrolsun Amerika"

Az sonra papağandan ses gelir: "Amin. Amin. Amin"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder