SAYFALAR

21 Eylül 2011 Çarşamba

OLA O NERDEN GEÇTİ

1960 lı yıllarda İstanbul'a gidip gelmek çok zordu. Köyümüz Ihlamurludan gurbet diye İstanbul'a gidenler güçlüklerle karşılaşırlar, gittiklerine pişman olurlardı. Fakat işin içinde aşk olunca bu zorluklar bayram havasında geçer ve biran önce kavuşmak için her müşkülat göze alınırdı.

İstanbul'daki nişanlısı köyümüze gelerek Muhittin isimli genci çok sevindirmiş fakat tatlı günler çabuk geçer ya iki ayda hemen geçmişti. Artık nişanlısı Nermin geri dönüyordu. Bir perşembe günü hepsi birlikte çarşıya yanı Fındıklıya indiler. İstanbul dan gelenlerin günü bitmiş, biletleri alınmış, otobüse binip geri İstanbul'a gideceklerdi. Öğleden sonra saat 16.00 gösterdiği sıralarda Ulusoy Otobüsü Hopa dan geldi ve Fındıklı da yazıhanede durdu. Önce bagaj eşyaları otobüse verildikten sonra iki aile İstanbul'a gitmek üzere yerlerine oturmadan uzun süre vedalaşmalar devam etti. Kiminin gözleri yaşlı hep alçak seslerle bir birlerine bir şeyler tembihliyorlardı. Muhittin gözlerini Nermin den hiç ayırmıyor, "Mektup yaz ha.. Gider gitmez telefon aç. Furunci Süleyman'a sağ salım gittiğinizi bildir, ben ondan öğrenirim." diyordu. Ve vakit geldi İstanbul yolcuları Ulusoy Otobüsü ile Fındıklı dan hareket ettiler. Uzun süre otobüs yazıhanesinin önünden ayrılmayan Muhittin otobüs o görünüşleri geçinceye kadar arkasından el sallayıp ha bire göz yaşlarını sildi. Çünkü nişanlısından ayrılmış, bu ayrılığı bir türlü hazmedemiyordu. Bu artık nişanlısını altı ay daha göremeyecek demekti. Bu hüzünlü ayrılıktan sonra İstanbul'a giden Nermin'nin başından ne geçti bilemiyoruz fakat Fındıklı'da kalan Muhittin otobüs yazıhanesinden zor bela ayrılmış, ağladığı için gözlerinden akan yaşları silerek ve gözlerini eze eze cadde üzerinde yalnız başına yürürken bir taraftan da hala ağlıyordu.

Tam bu sırada arkasından bir kamyonet kendisini geçmek istiyor fakat Muhittin tam yolun ortasında olduğu için yolu kapatmış geçemiyordu. Uzun süre Muhittin önde, kamyonet arkada korna çalarak birlikte gittiler. Sokak dar olduğu için kamyonet geçemiyor, devamlı korna çalarak ondan yol istiyor fakat Muhittin dertli ve dalgın olduğu için onu hiç duymuyor, kamyonun farkında bile değil ve ona yol vermiyordu..

Bir ara kamyonetin şoförü Muhittin'in sağ tarafından arabası ile giriş yaparak ona çarpmadan hatta sağ tekerlekler ile yaya kaldırıma çıkarak Muhittin'i geçti. Tam geçerken Muhittin ile aynı hizaya geldikleri zaman kamyonetin içinden elini uzatıp Muhittin'e bir yumruk vurdu ve öyle geçti, gitti. Muhittin de bir irkildi ve kendine geldi. Hızla sol taraf kaldırıma atladıktan sonra sağa sola baktı. Önünde gaza basan kamyoneti görünce anladı ve arkasından bakarak kendi kendine;
"Olaaa o nerden geçti?"dedi.

2 yorum:

  1. Babacım, çok güzel yazı olmuş, zevkle okudum. Bi de bu M. ve N. nın kimler olduğunu anlayabilseydim çok süper olacaktı... :))

    YanıtlaSil
  2. O isimleri yazarsam hukukı sorunlar yaşayabilirim.Onun için sadece baş harflarını yazıyorum.Sadece bizim köydendirler onu söyleyim.

    YanıtlaSil