SAYFALAR

12 Haziran 2012 Salı

ÇEKİLİŞTE ÇIKMIŞ

1990 yılı yer Ankara, Oto Hırsızlık Bürosu; Anafartalar Caddesinde bir beyaz eşya dükkan sahibinin arabasından hırsızlık olmuş. Hırsız yakalandı, mallarının bir kısmı çıkartılıp sahibine teslim edildi. 

Tahkikatını saflığı ile tanınan Komiser Erdoğan yapmıştı.

Buraya kadar her şey normal, asıl anormallık bayramda Büromuza gönderilen bayram kutlama tebrikleri ile başladı. Dükkan sahibi memnun kalmış olacak ki bayramda Kısımda bulunan bütün amir ve memurlara tebrik yazmış. 

Kısım Amiri Başkomiser Muharrem Bey gelen tebriklerden Erdoğan Komiser'in zarfını açmış ve tebriğin alt kısmına "Geçen ki çekilişte bir adet dikiş makinesi kazandınız. İyi günlerde kullanın" diye yazmış. 

Erdoğan Bey zarfı alır, bakar ki kendisine dikiş makinesi çıkmış. Hemen bir kamyonet tutarak Anafartalar da ki dükkana gider. Otururlar çay kahveden sonra bakar ki makine filan veren yok. "Hadi bana çekilşten çıkan makineyi verin de gideyim." der. 

Çıkarır cebinden zarfı ve üzerinde ki yazıyı gösterir. Dükkan sahibi "Malesef arkadaşlarınız size tatsız bir şaka yapmışlar. Biz öyle çekiliş yapacak düzeyde bir mağaza değiliz. Özür dileriz." der. Komiser Erdoğan Bey bu tatsız şakadan sebep tayin istedi ve başka bir birime geçti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder