SAYFALAR

28 Haziran 2012 Perşembe

SAFLIK

Ekibimize amir olarak bir Komiser Yardımcısı verdiler. Oto içerisinde ilk göreve çıktığımız zaman çok saf biri olduğunu anladık. Staj zamanlarını anlatıyordu. Polis Akademisinde okuyup ta amir olarak teşkilata katılacak olan her öğrenciye yazın izinli zamanlarında staj görevi verilir. Yanı okul bittikten sonra karşılaşacağı olayları daha öğrenci iken karşılaşıp ta yabancı kalmaması sağlanır. Bu nedenle bir emniyet müdürlüğüne gönderilir ve her birimlerde az da olsa bir süre çalıştırılır.

Kendisi Eskişehirli Ankara Emniyet Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliğinde stajini yaparken bir sabah çok erkenden görev yerine gelir. Bakar ki İnfaz Büro Amirliği kapısının önünde bir adam bekliyor fakat o saatlerde de Müdüriyette kapıcılardan başka kimse yok. Osman Bey az çok bir şeylerde öğrenmiş girer İnfaz Büro da oturur. Bu kapı da bekleyen adam yanına gelir ve bir not uzatarak yardımcı olmasını ister. Osman Bey e uzattığı not ta "Yarın Ankara Emniyet Müdürlüğü İnfaz Bürosuna geliniz." diye yazılıdır. Adamın kimliğini alıp fihriste bakar. Eskişehir Adliyesinden kesinleşmiş dört sene ceza aldığı mahkeme kararı var. Görüldüğü yerde yakalanıp cezaevine gönderilecek.

Adamın bütün evraklarını çıkartıyor. Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne diye iki satır yazı yazıyor ve yazının altına Asayiş Şube Müdürü yerine imza atarak; "Bak hemşerim ben de Eskişehirliyim. Seni polisle göndermek lazım, fakat hemşeri olduğumuz için sana güveniyorum. Sakın yüzümü kara çıkarma. Bu evraklarla birlikte yarın Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne git teslim ol. Senin dört yıl hapisliğin var." diyor ve yazdığı yazının bir süretine, evrakları kendisine teslim ettiğine dair adama imza attırdıktan sonra bütün evrakları verip adamı gönderiyor.

Adam iki gün sonra Eskişehir'e evrakları ile birlikte gidip teslim oluyor. Bizim Osman Bey de ciddi bir cezadan kurtuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder