SAYFALAR

12 Ekim 2012 Cuma

KAYNINI VURDU


Yıl 1974 Adana Cinayet Masası, Anadol marka ticari taksisi olan bir adam kış aylarında Büromuza gelerek ihbarda bulundu:
"İki gün önce Sümer mahallesinden bir erkek, bir bayan arabamı kiraladılar. Adıyaman'a gittik. Arabanın bagajına battaniye ile çok ağır bir şey koydular. Sonra baktığımda az miktarda kan akmıştı. kendilerinden şüphelendim. İhbar ediyorum." dedi.

Şahısların adresini gösterdi. Kendisinin ifadesini adresini aldık, gönderdik. Şahsın gösterdiği bu evi de tanımak için önce çevreden araştırdık, evi göz hapsine aldık. Eve giren çıkan yoktu. Evin kapısının üzerinde bir kaç kurşun izleri vardı. Evde oturan şahsın Polis Memuru olduğunu, eşinin ve kendisinin Adıyaman lı olduklarını, Adana da Bankalar Karakolunda çalıştığını, 20 gün senelik izin alıp Adıyaman'a gittiğini öğrendik. Memurun izin dönüşünde bir hafta daha kontrol altında tutup durumlarını inceledik. Evde okula giden Polis Memurunun bir de kayını olduğunu fakat izin dönüşü kayınını getirmediğini çevreden öğrendik. Başka her şey normal sadece memur biraz içki müptelası idi.

Nihayet bir gece karar verdik memuru Büromuza davet ettik. Konu anlaşıldı. Memurun 14 yaşlarında bir kayını var. Yanlarında kalıp Adana da okulda okuyor. Çocuk gizli sigara içtiği için kapının önüne çıkıyor ve kapının arkasına durup sigara içerken, polis memuru da içerde bir arkadaşı ile içki içiyor ve aşka gelip beylik tabancası ile evin içinde kapıya doğru birkaç el ateş ediyor. Kapının arkasında sigara içen 14 yaşında ki kayınına kurşunlar isabet ediyor ve çocuk oracıkta kazaen vurulup ölüyor.

Cenazeyi gizlice memleketleri Adıyaman'a götürüp defnediyorlar. Her şey tespit edildi, Polis Memuru Mehmet hakkında 'Kazaen Adam öldürme' suçundan işlem yapıldı ve cezaevine girdi. Olayı saklayan akrabaları da cezalar aldılar. İşte içkinin telafi edilmez zararlarından biri daha.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder