SAYFALAR

16 Nisan 2014 Çarşamba

SİLAH NASIL OLMALI?

Her çeşit malzeme ve eşyayı alırken iyisini seçeriz. Kullanacağımız silahı alırken de en iyisini seçmemiz lazım. Eşyaları kullanılan malzemesine bakıp seçeriz. Silahı da elbette ki kullanılan malzemesine bakıp seçeceğiz. Bazı özellikleri biz anlamayız, onlar şansımıza kalmıştır. 

Bir silah yapılırken metale ilave edilen elementler çeliğe sağlamlık, hafiflik ve paslanmazlık özellikleri verir. İşte iyi bir mühendislik burada başlar. Silah yapan şirketler bu özellikleri kesinlikle saklı tutarlar. Yine silah yapılırken kullanılan çelik çok dövülmek suretiyle atomları bir birine çok yaklaştırılırlar ve çelik çok daha dayanıklı hale getirilir. 

Genelde az zamanda çok fişek atan tabancaların namlusu dövme usulü ile yapılır. Bu şekilde yapılan namlular hem çok dayanıklı hem de yiv ve setleri sağlam olduğundan mermiye iyi yön ve hız verir. 

Bütün bunlar bizim kolay kolay bilemeyeceğimiz şeylerdir. Bir silahı alırken bizim dikkat edeceğimiz yedi adet özellik vardır. Bunlar sırasıyla şöyledir:
1) Emniyeti güvenilir olacak,
2) Parça sayısı az olacak,
3) İlk hız yüksek olacak,
4) Fişek kapasitesi fazla olacak,
5) Hafif ve dayanıklı olacak,
6) Taşınması ve kullanması kolay olacak.
7) Sonra satarken müşterisi çok olacak.
Alacağınız silahı bu kriterlere göre seçiniz. 

Sahip olduğumuz silaha bakım yapmamız gerekir. Her atıştan sonra sökerek her tarafını ince makine yağıyla temizlemek lazım. Namlu içi temizlenmezse zamanla pas kir tutar ve hedefe vurmalarda sapma yapar. Ayda bir de kir, toz ve nemi bir bezle alınır. 

Bakım yapılırken mutlaka silah boş olmalıdır. Her ele alındığı zaman boş olup olmadığı kontrol edilir. Boş olsa bile asla canlıya çevrilmez.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder