SAYFALAR

15 Nisan 2014 Salı

SİLAH NASIL TAŞINMALI

Millet olarak silahlara meraklı olduğumuzu yazmıştık. Tek kişi tarafından kullanılan silahlar hakkında en doğru ve yarayacak bilgileri vermeğe çalışacağım. Silah taşıyanların güvenliği ve kaza yapmamaları için zaman zaman gereğinden fazla ikazlarda bulunacağım. Bu durum sizin yaşamanız açısından önemlidir, lütfen usanmayınız ve önemle uyunuz.

Önce Silah nedir? Onu bir anlayalım. Uzaktan ve yakından canlıları öldüren veya yaralayan, cansızları tahrip ve yok eden araç ve aletlere silah denir. Ateşli silahlar, ateşsiz silahlar diye ikiye ayrılır.

Biz ateşli silahlardan bahsedeceğiz. Ateşli silahlarda kendi aralarında çalışma sistemlerine göre birkaç çeşite ayrılır. Yapı olarak şarjörlü ve silindirli silahlar. Şarjörlüler yarım otomatik ve tam otomatik olarak ayrılırlar. Şarjörlü ve silindirli silahlar kendi aralarında tek hareketli çift hareketli olarak ayrılırlar. Bütünü çap ve kalibrelerine göre çeşitlere ayrılırlar. Hemen söyleyim. Alkollu ve sarhoş iken kesinlikle silaha yaklaşmayınız. Silahınızı topluluk içinde çıkarmayınız. Çıkarırsanız mutlaka namluyu ölü noktaya tutunuz.

Canınıza tam olarak kast edilmeden silaha baş vurmayınız. Her elinize aldığınız zaman patlayacak ve doluymuş gibi düşününüz. Daima fişek yatağı boş olarak taşıyınız. Kesinlikle kimseye gösterip kurcalatmayınız. Hatta silah taşıdığınızı belli etmeyiniz. Bunun çeşitli sakıncaları vardır.

Düğünlerde, topluluklarda keyfi olarak kesinlikle silah çıkarmayınız, ateş etmeyiniz. O an için kaza yapmasanız bile silahı terk eden mermi çok uzaklara gider ve canlıya isabet edebilir. Bir kaç gün sonra bilinmeyen bir olay olsa sana mal edilebilir. Veya seni istemeyenlerden biri kovanlarından bir kaçını her hangi bir olay yerine bırakabilir. Silah taşıyorsan her türlü olasılığı düşünmelisin. Her fişek patladığı zaman mermi namluyu terk eder. Silah kendiliğinden tekrar dolar. Hazinede ki fişek bitene kadar bu durum devam eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder