SAYFALAR

2 Eylül 2013 Pazartesi

HİNDİ ŞALVARA GİRERSE

Adana da 1973 lü yıllarda Karaisalı dan Ahmet isimli bir köylü, köyde topladığı bir miktar canlı hindiyi yılbaşında satmak için Adana'ya indirir. Sokak sokak bütün mahalleleri hindilerle birlikte dolaşan Ahmet bu indirdiği hindilerin hepsini yıl başına kadar satar. Yalnız bir tane hariç. Büyük bir hindiyi satamaz, elinde kalır. Tek kalan hindiyi satmak için ne kadar uğraşırsa da, nafile satamaz.

Artık son gecedir. Ertesi gün yeni yıl olacak. Elinde kalan son hindiyi satmaktan vaz geçer ve akşamda hayli zaman geçtiğinden sinemaya gitmek ister. Sular da sinemaya bir bilet alır. Vakti gelince sinema salonuna girmek için aldığı sinema biletini biletçiye uzatır. Bilet kontrol eden adam, bu adamın koltuğunun altında koca hindiyi görünce sinema salonuna sokmaz. "Hindi ile sinemaya girmek yasaktır. Giremezsin." der. Adam para vermiş bilet almış. Bileti iade etmek ister. Onu da almazlar. Adam içeri girmek için ısrar edince teşrifatçılar toplanır, hatta adamı dövüp kovarlar. Adamın çok ağırına gider. Kara kara düşünürken aklına parlak bir fikir gelir. Zamanı gelmiş filim de artık oynamak üzeredir. Sinema olduğu binanın dışına çıkar ve şalvarının uçkurunu çözer. Kimse görmediği gibi hindiyi zaten bol olan şalvarının içine hapis eder ve gelir biletini verir içeri sinema salonuna girer. Filim başlamış ve içerisi karanlıktır. Teşrifatçı gösterdiği yere kimseyi rahatsız etmeden usulca oturur.

Ne ise oldukça heyecanlı olan Eşref Kolçak'ın filmi oynamağa başlamıştır bile. Ahmet oturduğu yerde sağında bir bayan solunda erkek oturmaktadır ve sinemada bütün koltuklar ful doludur. Yarım saat kadar filim seyrettikten sonra hala daha şalvarının içinde duran hindi aklına gelir ve havasız kalmasın diye şalvarının uçkurunu çözerek hindinin başını şalvardan dışarı çıkarır. Bu sırada sağ tarafında oturan bir genelev kadını filim seyrederken çerez olarak leblebi yemektedir. Sol el avucunda tuttuğu leblebileri sağ eli tek tek alıp ağzına atıp yemektedir ve olacaklardan habersiz bir taraftan da filim seyretmektedir.

Vucudu şalvarın içinde kafası dışarıda duran hindi kadının elinde ki leblebileri görünce başını uzatarak bir kaçını bayanın avucundan kapar ve yer. Bayan bu duruma bir anlam veremez. Bir kaç kez tekrarlanınca kadın merak eder ve takip etmeğe başlar. Ahmet'in şalvarının içinde ki bir şeyin kafasını uzatarak elindeki leblebileri kaptığını anlar. Fakat karanlıkta hindi olduğunu anlayamaz. Ne olduğunu da anlayamaz. Bayan bu her ne ise yakalamak ister. Kadın bir elini birden uzattığı gibi hindi başını kaçırır ve şalvarın içine çeker tekrar saklanır. Kadın yakalayamaz ve ne olduğunu yine anlayamaz.

Kadın hiç kimseye de bir şey söyleyemez fakat bir taraftan da merakından çatlayacak. Acaba bu nedir? Filim arası on dakika mola verilir. Kadın göz ucuyla her tarafı kontrol eder, hiç bir şüpheli durum yok. Her şey normal. Herkes yerlerine otururlar. Filim tekrar oynamağa başlar ve kadında geçmişte olduğu gibi leblebi yemeğe başlar. Ahmet hava alması için hindinin kafasını yine şalvarından dışarı çıkardığı için hindi tekrar kadının elinden leblebileri kapmağa başlar. Kadın bu sefer iki eliyle bu bilmediği yaratığı yakalamağa çalışr. Hindiyi kafasından yakalar fakat hindi yine kafasını şalvarın içine çeker. Bu sırada bağrışmalar olur ve ışıklar yanar, filime ara verirler.

İlk etapta görlen şey, kadın iki eliyle Adamın uçkuru açık olan şalvarının içinde bir şey tutmaktadır. Kadın leblebiyi elinden kapanı yakalamış bırakmıyor, bütün seyircilerde yuh çekip bağırıyorlar. Hindi hala şalvarın içinde saklanmaktadır fakat kafası kadının elindedir. Birbirlerinden ayrılmayan bu kadın ile erkeği sinema seyircileri merakla seyretmektedirler. Herkes hayretler içindedirler. Adamın şalvarının içine de kimse bakamaz. Kadın bıraksa bu sefer leblebilerini kapan her ne ise kayıp olacak. Kadın çıldırıyor ve her çeşitini gördüm de leblebi yiyeni görmemiştim, şimdi onu da gördüm diyor. Polisler gelip te olay karakolluk olduktan sonra her şey anlaşılır. İfadeleri Komiser Hakkı Bey aldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder