SAYFALAR

24 Temmuz 2012 Salı

PARMAKLA OLSA

sizler bizim için savaştınız
İngiliz devlet adamı Sir Winston Churchill (Çörçil) Çanakkale yi kolaydan geçip İstanbul'a hemen gireceklerini hesaplıyarak geldi. İngiliz lerin hepsi de çok kolay sandılar. Fakat Türk Ordusu kendilerini Çanakkale de ve Gelibolu da öyle bir karşıladı ve öyle bir ders verdi ki, dünyaya rezil edip, sağ kalanları gerisin geri memleketlerine yolladı.
Savaş sonrası Çörçil Avam Kamarasında ağır eleştirilere maruz kalır. Çok büyük tartışmalar yaşanır. Hatta üst düzey devlet adamlarından biri, önlerinde ki harita üzerinde parmaklarını gezdirerek;"Önce şuraları almalıydınız. Ordan geçip şurasını alıp, oradan öbür tarafa geçerek, oraları da aldıktan sonra İstanbul bizim olurdu. Sonrada Türkiye" diye tenkit edince;
Çörçil şöyle cevap vermiş:
"Eğer....O yerler siz yaptığınız gibi, parmakla gösterip alınabilseydi, bende sizin gibi parmağımla gösterir alırdım. Ne yazık ki ben orda Türk askeri ile karşılaştım ve savaşarak yenildim." demiş.  

(İşte ülkemizi savunanlar ve tarihi yeniden yazdırıp Çörçil'i mağlup eden Türk evlatları, merak ediyor ve gurur duyuyorsanız resmi tıklayınız.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder