SAYFALAR

31 Temmuz 2012 Salı

MÜCİZE BİTKİ ÇAY

Doğu Karadeniz Bölgesi, Hopa, Arhavi, Fındıklı, Ardeşen, Pazar, Çayeli ve Ordu'ya kadar, İl ve İlçeler'in en önemli gelir kaynağı olduğu ve dolayısıyla bizleri yakından ilgilendiren, adeta vücudumuzun ilacı olan, içtiğimiz ÇAYın mücize faydalarını anlatmağa çalışacağım. Ancak daha önce çayın Doğu Karadeniz Bölgesine nasıl geldiğini anlatalım.

1917 de Ali Rıza Beyin araştırmaları sonucu Rize'de çay üretilebileceği tespit edilmiş. 1922 yılında Mustafa Hulusi Bey tarafından Rusya'dan şemsiye borusu içinde kaçak çay tohumları getirilerek deneme üretimi başlatılmış. 1940 yılında ise Muğla Millet Vekili Zihni Derin tarafından tam olarak geliştirilerek 1947 yılında ise ilk çay fabrikası kurularak çay üretimine tam olarak başlanılmıştır.

Londra Üniversitesi, Eczacılık Bölümü Öğretim görevlisi, Profesör Simon Gibbons'un çay üzerine yaptığı çalışmalarını açıklaması, Hollanda'da ve Taiwan'da ki on beş yıllık araştırmalardan anlaşıldığına göre;


Çayın faydaları:
1- Çayı sıcak suda en az beş dakika bekletiniz ve öyle içiniz.
2- 70 dereceden fazla sıcak içmeyiniz.
3- Çaydaki antioksidanler, kötü kollestrol ve kalp krızı riskini azaltır.
4- Yeşil çay sindirimi kolaylaştırır, büyük ölçüde kötü yağları dışarı atar.
5- Çaydaki polyphenoller kanser hücrelerinin büyümelerini durdurur ve kanseri önlerler.
6- Yeşil çaydaki antioksidenler; akciğer hastalıkları, prostat ve mide kanserini önlerler.
7- Bağışıklık sistemini 5-6 kat artırır, ağrı kesici özelliği vardır.
8- Çaydaki alkylman maddesi bakteri ve parazitlerle savaşır, cilt sağlığını korur.
9- Çay, gerginlik ve uykusuzluğu giderir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder