SAYFALAR

7 Ocak 2012 Cumartesi

ONLAR GÖREVİNİ YAPTI

Ben kabadayı Süleyman Sırrı Prodan'ı tanımazdım. 1974 yılında Cinayet Masasına ilk gittiğim zamanlarda ekibimizle birlikte bir Mersedes araba durdurduk. İçerisinde iki kişi vardı. Bunlardan biri Süleyman Sırrı Prodan ve öbürü de şoförü imiş. 

Araba içinde yaptığımız aramada bir on altı lı 9mm Fransız malı Mab ve birde Amerikan malı 4 inçlik 357 Magnum Colt Python olmak üzere iki adet tabanca yakaladık. Hiç itiraz etmediler. Gayet kibar bir şekilde bir af yolunun olup olmadığını sordular. Biz adamlara hiç yüz vermeden göz altına alıp evraklarını tekamül ettirdik ve suç üstü olarak Adliye ye çıkardık.

O zamanlar Suç Üstü olarak olaya şahit olan polisler de birlikte mahkemeye çıkarlardı. Meşhut Suç sayılırdı. Biz polisler de birlikte mahkemeye çıktık. Hakime ifade verirken biz olay sırasında tuttuğumuz tutanakların doğru olduğunu söyledik. Süleyman Sırrı ve adamı "Bu silahlar bizim değil. Arabamda yerde buldular. Başkaları koymuşlar. Benim düşmanım çok" dedi. Hakim "Polisler mi koydu? Kim koydu?" diye sordu. "Kendine gel hakim bey. Onlar görevlerini yaptılar.  Ağabeylerime haksızlık etme. Onları tebrik ediyorum. Silahlar bana ait değil, benim düşmanlarım çok, onlar koymuşlar" dedi ve güya biz polislere sahip çıktı. Bu harekette galiba polisle iyi geçinmek için bir taktik olabilirdi.

Hakim davanın tutuksuz devamına karar verdi. Hepimiz birlikte adliye koridorunda giderken Süleyman Sırrı Prodan bana yaklaştı ve "Delikanlı sizin gibi polise hayranım. Siz görevinizi layık olduğu gibi yaptınız, iş bitti. Artık rüşvet sayılmaz. Şunu alın ve eğlenirsiniz" dedi. Avucunun içinde bir miktar para vardı. Galiba bir daha ki sefere yakalamamız için yatırım yapıyordu. Sonraları da yanına çok gittik mert bir adama benziyordu. 

Polisin aleyhine kimseyi konuşturmaz dövermiş. Buna benzer polisten sebep yaralama olayları da olmuş. Hatta polisten sebep cezaevinde bir mahkumu şişle yaralamış. Fakat biraz da bunları polise hoş görünmek için veya menfaat için yapardı galiba. Bir çok polisin izine ayrıldığı zaman ondan kullanma silah aldıklarını ve sonra göreve başlayınca kendi silahını alıp, onun silahını geri verdiklerini duyardık. Çünkü o zamanlar polis izine ayrıldığı zaman zimmetli silahını geçici olarak geri alırlardı.

Sonraları Süleyman Sırrı Prodan Adana Belediye Başkanı Ege Bagatur ve Yardımcısı Ahmet Albay'ı Belediye Toplantı Salonunda silahla ağır yaralayıp Beyrut'a kaçtığı söylendi. Çok çapa sarf etmemize rağmen bir türlü yakalayamadık.
  

1 yorum:

  1. Recep Bey merhaba. Tezim için Adanalı kabadayıları incelerken bloğunuzu keşfettim en azından anılarınız Süleyman Sırrı'yı biraz olsun tanımamı sağladı, teşekkür ederim paylaşımlarınız için.

    YanıtlaSil